KRK: FMP u polufinalu

Košarkaši FMP-a iz Železnika plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća pošto su u četvrfinalu savladali Lajonse sa 81:68 (40:46).

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 19.02.2009.

20:32

Default images

Protivnik FMP-a u polufinalu, koje se igra u petak, biće pobednik duela između Crvene zvezde i Metalca. Plasman u polufinale prethodno su obezbedili Partizan i Hemofarm. Titulu osvajača Kupa brani Partizan koji je prošle godine u finalu savladao vršački Hemofarm.

Ekipa Lajonsa uspešno je parirala favorizovanom FMP-u u prvom delu utakmice, a trojkom Jorovića u poslednjoj sekundi potvrdila je dobru igru i zasluženo vođstvo.

FMP se vratio u trećoj četvrtini, medjutim, aktivan rezultat na semaforu potrajao je sve do polovine poslednje deonice.
Tada su se razigrali Raduljica i Samardziski pod koševima, Protić i Čović sa spoljnih linija, pa su "panteri" na kraju sigurno ostvarili očekivanu pobedu.

U poraženoj ekipi istakli su se Marković i Ocokoljić.

Trener FMP-a Milovan Stepandić nije bio zadovoljan činjenicom da su njegovi košarkaši primili 46 poena u prvom poluvremenu.

"Lajonsi su nas otreznili u prvom poluvremenu. Teško je igrati protiv trenera sa kojim ste sarađivali", rekao je Stepandić i dodao da je FMP u Niš došao sa ciljem da igra u finalu.

Košarkaš FMP-a Filip Čović dodao je da je njegova ekipa loše počela utakmicu, ali da se ekipa u drugom poluvremenu rezultatski potpuno vratila u utakmicu.

Trener Lajonsa Dejan Mijatović ocenio je da je njegovoj ekipi bilo teško da se prilagodi na čvrstu igru protivnika.

"Moja ekipa se nije dobro adaptirala na igru na ivici faula i mislim da je to presudilo utakmicu", rekao je Mijatović.

FMP: Čović 13, Živanović 6, Labović 8, Lazić 5, Ilić 2, Stamenković, Raduljica 14, Protić 14, Musli, Samardziski 13, Jeremić 6, Milutinović.
Lajons: Popović 2, Vlašković 2, Vajt 7, Marković 19, Jorović 10, Ocokoljić 16, Kasabašić, Mijatović, Marjanović 3, Knežević 9, Jevđić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: