KRK: Hemofarm teško do polufinala

Košarkaši Hemofarma plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u četvrtfinalu završnog turnira tog takmičenja pobedili Borac iz Čačka sa 80:75.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 18.02.2009.

23:17

Default images

Hemofarm će u polufinalu kupa igrati protiv Partizana, koji je pobedio Vojvodinu sa 87:58. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stefan Marković sa 21 poenom. Savović je ubacio 14, Miljan Pavković 13, a Boban Marjanović 12. U ekipi Borca Žigeranović je postigao 29, a Stefanović 17 poena.

Hemofarm je plasman u polufinale izborio znatno teže nego što se očekivalo. Borac je dugo odolevao, a poklekao je tek pred kraj poslednje deonice igre.

Jači otpor Borca u završnici izostao je zbog pete lične Žigeranovića, koji je dominirao terenom i iskustva Hemofarma, koji je u svojim redovima imao Markovića, igrača spremnog da preuzme odgovornost u odlučujućim momentima utakmice.

Najbolji pojedinac meča Žigeranović rekao je posle utakmice da su pobednika presudili kvalitet i iskustvovršačkog tima, kao i da se Borac u dobrom izdanju predstavio niškoj publici.

Trener Borca Raško Bojić naglasio je da je njegov tim ispunio cilj - da bude ravnopravan rival favorizovanom protivniku, dok je šef stručnog štaba pobedničke ekipe Stevan Kararadzić ocenio da su visoki igrači Hemofarma potpuno podbacili i da tokom celog toka nisu uspeli da uspostave kontrolu pod reketima.

Hemofarm: Pavković 13, Despotović 2, Joksimović 5, Božović 4, Marković 21, Savović 14, Krstović 6, Mačvan 3, Petrović, Borisov, Marjanović 12, Bader.
Borac: Žigeranović 29, Prolović, Kesić 2, Stefanović 17, Zočević, Marić 3, Dramićanin 6, Radetić 4, Vasilić 2, Dedijer, Radisavljević, Pilčević 12.

Bojić: "Bili smo ravnopravni"

Trener čačanskog Borca Raško Bojić rekao je posle poraza od Hemofarma, u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, da je cilj njegove ekipe bio da bude ravnopravan protivnik Vrščanima i ocenio da su u tome uspeli.

Hemofarm je pobedio Borac iz Ccacka sa 80:75 (19:13, 17:14, 20:21 i 24:27) i plasirao se u polufinale Kupa radivoja Koraća. U polufinalu Vrščani će igrati protiv branioca titule Partizana.

Trener Hemofarma Stevan Kararadžić rekao je da su visoki igrači njegove ekipe podbacili i da "nisu pohavatali konce utakmice", jer je Borac imao čak 11 skokova u napadu.

Najbolji igrač utakmice Ivan Žigeranović iz Borca rekao je posle utakmice da je na meču presudio kvalitet i iskustvo Hemofarma, a da se ekipa iz Čačka u u dobrom izdanju predstavila niškoj publici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: