Srbija - Kipar 2:0

Fudbaleri Srbije plasirali su se u finale međunarodnog turnira na Kipru, pošto su u polufinalu savladali selekciju domaćina sa 2:0.

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2009.

19:58

Default images

Golove za tim Radomira Anića postigli su Milan Jovanović u 25. i Danko Lazović u 42. minutu susreta. Protivnik naše selekcije u finalu u sredu biće reprezentacija Ukrajine koja je u drugom polufinalu pobedila Slovačku sa 3:2.

Selektor Srbije Radomir Antić na Kipru ne može da računa na Marka Pantelića i Nikolu Žigića, pa je duel sa Kiprom počela sledeća postava:

Srbija: Stojković - Ivanović, Vidić, Dragutinović (od 67. Kolarov), Obradović - Milijaš (od 63. Matić), Stanković (od 46. Kuzmanović), Janković, Sulejmani (od 46. Krasić) - Jovanović (od 46. Z.Tošić), Lazović (od 82. Đurić).

Pre početka utakmice predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić uručio je Nemanji Vidiću nagradu za najboljeg fudbalera zemlje u protekloj godini. Vidić je nagradu opravdao još jednom odličnom partijom u kojoj Srbija nije primila gol.
Fonet
Srbija tokom duela sa Kiprom nije igrala najbolje što može, ali je i pored toga kontrolisala igru sve vreme i zasluženo je slavila.

Duel je počeo iznenadnom šansom Kipra u četvrtom minutu. Kiprani su do prilike došli nakon greške Stojkovića koji se nakon toga ipak iskupio dobrom intervencijom posle voleja kiparskog napadača.

U devetom minutu Srbija je uzvratila iz kontra napada. Sulejmani je izbegao jedan start na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je loše centriraso za Lazovića iako je možda mogao i sam da završi akciju. Već dva minuta kasnije Srbija je organizovala još jedan opasan napad. Stanković je proigrao Ivanovića na desnoj strani, a ovaj je centrirao za Jankovića. Fudbaler Đenove glavom je pokušao da prebaci za Lazovića, ali je odbrana Kiprana dobro intervenisala.
Fonet
Usledio je mirniji period meča, a onda je Srbija u 25. minutu povela. Milan Jovanović odigrao je sjajan dupli pas sa Dankom Lazovićem, fudbaler PSV-a prelepo je prebacio odbranu Kipra, a najbolji igrač balgijskog Standarda lepo je primirio loptu desnom nogom i levom je plasirao iza golmana protivnika za 1:0.

Deset minuta kasnije Jovanović je imao još jednu odličnu priliku. Istrčao je sam ispred golmana Kipra, pokušao da ga lobuje, ali je za malo prebacio gol. U nastavku prvog dela odlično je odigrao Boško Janković koji je u nekoliko navrata probijao desnu stranu odbrane Kipra. U 40. minutu odličnu priliku posle njegovog centaršuta imao je Milijaš ali je šutirao pored gola u skoku.

Dva minuta nakon te akcije Srbija je duplirala prednost. Milan Jovanović se odlično izborio za loptu posle greške dva defanzivca Kipra, i u situaciji kada je mogao i da šutira, nesebično je odigrao na desnu stranu do Lazovića koji je loptu plasirao u mrežu.
Fonet
Radomir Antić je na poluvremenu u igru ubacio Miloša Krasića, Zorana Tošića i Zdravka Kuzmanovića, ali to nije pronemilo stil igre srpske selekcije koja je i u drugih 45 minuta kontrolisala situaciju na terenu.

U prvih 15 minuta nastavka odličan pokušaj sa distance imao je Nenad Milijaš, a posle jednog prekida sa leve strane u šansi se našao i Dragutinović čiji je udarac sa peterca izblokiran.

U drugom poluvremenu viđeno je puno manje prilika za gol na obe strane. Srbija je, zadovoljna vođstvom, igrala smireno i čekala je svoju priliku, a Kiprani nisu uspevali da zaprete ozbiljnije.

Epilog toga je konačnih 2:0, a selektor Radomir Antić je u nastavku priliku pružio Đuriću, Matiću i Kolarovu.

Srbija kvalifikacije za Mundijal u Južnoj Africi nastavlja 28. marta, kada će u Konstanci igrati sa Rumunijom. Naša selekcija je trenutno na prvom mestu na tabeli Sedme kvalifikacione grupe, pošto je na prve četiri utakmice pobedila Farska Ostrva i Litvaniju u Beogradu, kao i Austriju u Beču, dok je jedini poraz pretrpela na gostovanju Francuskoj u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: