Vidić igrač meseca u Engleskoj

Nemanja Vidić i Aleks Ferguson proglašeni su najboljeg igrača i trenera u januaru u Premijer ligi, saopšteno je na zvaničnom sajtu lige.

Izvor: B92

Petak, 06.02.2009.

20:40

Default images

Mančester Junajted je imao savršen početak godine u kome je ekipa postavila rekord u broju ligaških utakmica bez primljenog gola, a jedan od najzaslužnijih za to je srpski reprezentativac. ’’Crveni đavoli’’ su počeli 2009. godinu ubedljivom pobedom nad Čelsijem od 3:0. Vidić je bio strelac prvog pogotka.

Samo tri dana kasnije gol Vejna Runija bio je dovoljan za trijumf nad Viganom. Dimitar Berbatov osigurao je nova tri boda na Ribok Stadionu protiv Boltona. Najubedljiviju pobedu Junajted je zabeležio protiv Vest Bromviča 5:0, a srpski reprezentativac ponovo je bio strelac. Duel sa Evertonom ekipa Aleksa Fergusona dobila je minimalnim rezultatom 1:0.

Mreža golmana Edvina van der Sara nije se zatresla na prethodnih 12 prvenstvenih utakmica, odnosno više od 1.100 minuta. Poslednji gol Mančester Junajtedu dao je Arsenal, koji je 8. novembra na stadionu Emirati trijumfovao rezultatom 2:1.

Aleks Ferguson je proglašen menadžerom meseca po 22. put u karijeri, dok je Vidiću nagrada najboljeg igrača meseca pripala prvi put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: