AO: Pobeda Aleksandre Krunić

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u drugo kolo juniorskog turnira na Australian Openu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2009.

07:04

Default images

Krunićeva je na startu turnira pobedila Britanku Hanu Džejms u tri seta – 2:6, 6:4, 7:5, za 150 minuta. U drugoj rundi 15-godišnju srpsku juniorku očekuje meč sa drugom nositeljkom juniorskog turnira, šest meseci starijom Anom Bogdan iz Rumunije, koja je na startu izgubila samo tri gema od domaće Ešling Samner.

Aleksandra je u prvom setu servirala očajno, ubacila samo pet prvih servisa u četiri gema, a osvojila je samo tri poena kada je servirala, naspram 21 poen (i dva gema) na servis protivnice, koja je starija gotovo pune dve godine.

U drugom setu je Krunićeva, koja je rođena i živi u Moskvi, ali nastupa za Srbiju, poboljšala servis (3 asa, preko 40 odsto dobrih prvih servisa, uz dobru konverziju – 13 od 18), dozvolila jedan i načinila dva brejka, pa se vratila u život.

Treći set bio je dug, dramatičan i prilično ravnopravan, a odlučen je brejkom u 11. gemu, osmim koji je Krunićeva načinila tokom meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: