AO: Ivanovićeva eliminisana!

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je sa Otvorenog prvenstva Australije porazom od Ruskinje Alise Klejbanove sa 5:7, 7:6 (7:5), 2:6.

Izvor: MT

Petak, 23.01.2009.

12:41

Default images

Ruskinja, koja je bila postavljena za 29. nositeljku, iskoristila je pad u igri srpske teniserke posle vođstva u prvom setu od 5:3, posle čega je osvojila sedam uzastopnih gemova. Ivanovićeva se u drugom setu vratila u igru posle 0:3. Teniserke su jedna drugoj oduzimale servis i stigle do taj-brejka, u kome je Ana bila uspešnija. Treći set Ruskinja dobija relativno lako sa 6:2.

U prvom setu obe teniserke su osvajale poene na svoj servis. Prvi brejk pripao je našoj teniserki u osmom gemu, posle čega je došla u prednost od 5:3. Ipak, već u narednom gemu ruska teniserka je ’proradila. Ivanovićeva gubi svoj servis i Klejbanova dolazi do brejka, a odmah zatim na svoj servis i do izjednačenja – 5:5. Ruskinja pravi novi brejk za prednost od 6:5, a onda silovitom igrom dolazi do pobede u prvom setu. Iako je Klejbanova napravila 24 greške, čak 10 više od Ivanovićeve, ruska teniserka je ipak imala čak 16 vinera, naspram Anina četiri. Takođe, Ivanovićeva je napravila četiri duple servis greške, a Klejbanova dve.

Srpska teniserka je drugi set počela malo bojažljivo i ušla je u seriju od sedam uzastopnih gemova, posle čega je Ruskinja povela sa 3:0. U četvrtom gemu Ivanovićeva agresivnom igrom smanjuje na 3:1 iz brejka. Kako je set odmicao, tako je i rasla sigurnost srpskoj teniserki. Ivanovićeva je prvo osvojila poen na svoj servis, smanjivši na 3:2, a odmah zatim je i iz brejka došla do 3:3. Posle toga, peta igračica sveta se malo opustila, dozvolišvi Klejbanovoj da uzvrati brejk.
Beta
U osmom gemu opet je viđen brejk i Ana sjajnim vinerom dolazi do 4:4. Revija brejkova se nastavila do rezultata 5:5, posle čega srpska teniserka konačno osvaja gem na svoj servis. Klejbonova je uzvratila i došlo se do taj-brejka. Ruskinja je povela sa 3:1, ali je Ivanovićeva rešila da ’šeta’ svoju suparnicu po terenu, udaranjem dijagonala čime je preokrenula na 4:3. Posle toga su se poeni smenjivali, ali je Ana iskoristila set loptu kada je imala prednost od 6:5 i izjednačila na 1:1.

Treći set je počeo isto kao i drugi. Ruskinja je prvo iskoristila svoja dva servisa, usput oduzevši jedan Ivanovićevoj, za prednost od 3:0. Činilo se da će scenario biti sličan onom iz drugog seta pošto je srpska teniserka prvo smanjila na 3:1, a odmah zatim napravila brejk za 3:2.

Ipak, u šestom gemu Ivanovićeva je dozvolila svojoj protivnici da joj oduzme servis i povede sa 4:2. Posle toga, Klejbonova je pojačala igru i došla do tri meč lopte pri rezultatu 5:2. Ruskinja je iskoristila drugu meč loptu i zasluženo otišla u osminu finala gde će joj protivnica biti Jelena Dokić koja je savladala Karolinu Voznijacki. Srpska teniserka je u trećem setu napravila čak 18 grešaka u odnosu na Klejbanovu, koja je napravila samo šest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

288 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: