AO, 5. dan: Jelena, Ana, Novak...

Petog dana Otvorenog prvenstva Australije u tenisu nastupiće Jelena Janković, Ana Ivanović, Novak Đoković i Nenad Zimonjić.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.01.2009.

15:24

Default images

Prvi na teren izlazi Đoković, koji će se oko 3 sata posle ponoći (četvrtak/petak) sastati sa Amerikancem Amerom Delićem na centralnoj Rod Lejver areni. Posle tog meča na programu je duel Jelene Janković i Japanke Aji Sugijame, dok Ana Ivanović u popodnevnom programu na Hisens areni igra sa Ruskinjom Alisom Klejbanovom.

Đokovićev protivnik, Amer Delić, trenutno se nalazi na 127. mestu ATP liste, a do 3. kola je stigao preokretom protiv Francuza Pol-Anrija Matjea posle gubitka prva dva seta. Jedini dosadašnji međusobni duel pripao je Đokoviću, sa 3:1, na Vimbldonu 2007. godine.

Jelena Janković će igrati protiv Aji Sugijame, 26. teniserke na svetskoj rang-listi. Oba dosadašnja međusobna duela pripala su Jankovićevoj. Sugijama je u prethodnim rundama pobedila Kanađanku Stefani Duboa (6:0, 7:6) i Francuskinju Natali Deši (1:6, 6:1, 6:3).

Ana Ivanović igraće sa Ruskinjom Alisom Klejbanovom, 31. na WTA listi, koja je u Melburnu postavljena za 29. nosioca. Dve teniserke do sada se nisu sastajale. Klejbanova je na putu do 3. kola savladala Šveđanku Sofiju Arvidson (7:5, 7:5) i Francuskinju Stefani Koan (6:1, 3:6, 6:2).

U konkurenciji dublova, glavni favoriti Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor igraće protiv austrijsko-poljske kombinacije Marač – Kubot, koji nisu među nosiocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: