AO: Ana Ivanović u trećoj rundi

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u treće kolo Australijen opena, pošto je pobedila Italijaku Albertu Brijanti rezultatom 6:3, 6:2 za 84 minuta igre.

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 21.01.2009.

02:51

Default images

Ivanovićeva je igrala mnogo bolje nego u prvoj rundi, a forhend ju je dobro služio tokom najvećeg dela meča. Brijantijeva je igrala solidno, ali to je bilo dovoljno samo za častan poraz. U trećoj rundi Ana će se sastati sa 29. nosiocem Alisom Klejbanovaom, koja je dobila Francuskinju Koen Aloro 6:1, 3:6, 6:2.

Ivanovićeva je dobro počela meč i brzo je došla do prednosti od 3:1. Ipak, usledio je kiks, promašen 'zicer' iz forhenda, pa dve dvostruke servis greške i Italijanka se vratila u set.

Do kraja nije bilo problema za Anu i uhvativši na krivoj nozi rivalku okončala je prvi set posle 50 minuta igre – 6:3. Srpkinju se često izmicala na forhend, a kako joj je najbolji udarac išao od ruke, dobila je samopouzdanje i za ostale segmente igre. Postala je strpljivija u nadigravanju sa osnovne linije, bekhend je bio precizan, posebno po dijagonali, ali kretanje nije bilo na potrebnom nivou.

Ekspresno je Ivanovićeva došla do vođstva od 3:0 u drugom setu i činilo se da će bez ikakvih poteškoća doći do trijumfa. Ipak, Brijantijeva je posle zatražene medicinske pomoći zaigrala na sve ili ništa i zahvaljujući takvom stavu dobila je naredna dva gema.

Slično kao i u prvom setu, Ivanovićeva je pojačala ritam, a i suparnica joj je pomogla nekim potpuno neiznuđenim greškama. Takvo stanje stvari brzo je rezultiralo plasmanom Srpkinje u treće kolo.

Posle meča Ana je pohvalila organizatora.

"Jako mi je drago što sam ponovo ovde, Australijan open je za mene uvek pozitivno iskustvo i videćemo sada šta će biti dalje. Sviđa mi se ovde, dolazim svake godine u decembru da se pripremeim. Ovo je sjajna država i ljudi su veoma ljubazni".

Komentarišući prethodnu sezonu, Ana je rekla:

"Bila je to divna godina, sa mnogo iskustva, mnogo sam naučila. Prvi put sam osvojila Gren slem i postala broj jedan u svetu. Sve mi je divno, i dalje uživam i mlada sam, karijera je ispred mene, ne žalim se ni na šta".

Ivanovićeva se nije do sada sastajala sa 19-godišnjom Alisom Klejbanovom, suparnicom u trećem kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: