Kaka ostaje u Milanu!

Uprava AC Milana potvrdila je u ponedeljak uveče da neće prodati Brazilca Kaku Mančester sitiju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 20.01.2009.

00:09

Default images

Skaj Italija je u dnevniku u ponedeljak uveče objavio da su pregovori između evropskog giganta i engleskog premijerligaša zvanično obustavljeni u kasnjim večernim satima, i da od najvećeg transfera ikada neće biti ništa. Naime, Siti je pre dve nedelje Milanu poslao ponudu od preko 120 miliona evra za sjajnog Brazilca, što je Milan prihvatio, ali ugovor na kraju nije potpisan.

Na ugovoru dva kluba samo je nedostajao Kakin potpis, ali je bivši najbolji igrač sveta rekao upravi Milana da ne želi da ode, tako da se u sve umešao Silvio Berluskoni, koji je samo kratko prokomentarisao "Kaka ostaje".

U ponedeljak veče održani su pregovori između Kakinog oca i agenta Boška Leite i sportskog direktora Sitija Garija Kuka, dok je zvezda Milana u pratnji policije napustio kuću ispred koje su ga čekale na stotine navijača.

Posle najava da će Kaka u utorak ujutru biti predstavljen kao igrač Sitija, predsednik "rosonera" se pojavio uživo na italijanskoj televiziji, i rekao:

"Kaka je neprocenjiv. Veoma sam srećan. On nije samo fenomenalan fudbaler, već i častan čovek. Njemu novac nije sve na svetu, i on ostaje ovde sa svojim prijateljima. Najviše su ga dotakle molbe navijača da nas ne napusti", rekao je Berluskoni.

Italijan je dodao i da je zadivljen mentalnom snagom Brazilca, koji se odupreo iskušenju da postane daleko najplaćeniji fudbaler svih vremena.

"Kaka nije pokušao da otkupi svoj ugovor sa Milanom, ili da nas na neki od birokratskih načina prisili da ga pustimo. Čak nije tražio ni evro veću platu da bi ostao, samo je to učinio. Kao ljubitelj fudbala, srećan sam, ali sam oduševljen njegovim stavovima i snagom. Ovo je najbolji dokaz da novac ne može sve da kupi", zaključio je predsednik.

U međuvremenu, iz štaba Mančester sitija je stigla izjava u kojoj se navodi da su oni otkazali potpisivanje ugovora, a ne Milan ili Kaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: