Ana zadovoljna i pored loše igre

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je zadovoljna zbog pobede u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 19.01.2009.

08:05

Default images

Ivanovićeva dodala da je srećna iako je do plasmana u narednu rundu turnira došla mnogo teže nego što se očekivalo. Prošlogodišnja finalistkinja prvog grend slema sezone na startu takmičenja je, posle 102 minuta igre, pobedila 107. igračicu sveta Juliju Gerges iz Nemačke sa 2:0 (7:5, 6:3).

"Ne očekujem da od samog početka igram perfektno. Moram da sebi stvorim šansu da se lagano razigram. Danas mi je trebalo malo vremena da se prilagodim protivnici koju ranije nisam gledala i naravno da sam vrlo zadovoljna zbog pobede", kazala je Ivanovićeva novinarima.

Ivanovićeva je posebnih problema imala pri servisu, pa je protivnici dozvolila da stvori čak sedam brejk šansi. Petu teniserku sveta, ipak, spasilo je neiskustvo 20-godišnje Nemice, koja je loše igrala u ključnim trenucima i iskoristila tek dve šanse za brejk.

"Još ima stvari na kojima želim da radim. Osećam da mi treba još mečeva i to onih velikih, pred punim tribinama. To mi je poslednjih meseci nedostajalo", ocenila je Ivanovićeva.

Naredna protivnica Ivanovićeve biće 169. teniserka sveta Alberta Brijanti iz Italije, koja je u prvom kolu iznenadila Janinu Vikmajer iz Belgije, trenutno 77. igračicu na WTA listi.

"Osećam se vrlo samouvereno. Danas sam možda igrala previše odrambeno, manje izlazila na mrežu, a na tome sam mnogo radila u pripremnom periodu. Nadam se da ću u narednom meču uspeti to više koristiti", navela je Ivanovićeva, koja je ranije ovog meseca, na turniru u Brizbejnu, imala zdravstvenih problema sa stomakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: