AO: Teška pobeda Ane na startu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije pobedom nad Nemicom Juliom Gerges – 2:0 (7:5, 6:3).

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2009.

03:02

Default images

Prvi meč na Hisens areni trajao je 101 minut. Ivanovićeva u prvom meču na Otvorenom prvenstvu Australije nije oduševila, ali je prošla u drugo kolo posle dva seta što je najvažnije na startu ovakvih turnira. Protivnica prošlogodišnje finalistkinje i pete igračice sveta u drugom kolu biće Alberta Brijanti iz Italije koja je savladala Belgijanku Janinu Vikmajer.

Iako Ana nije oduševila igrom, mora se istaći i veoma hrabra i dobra partija 20-godišnje Nemice. Obe teniserke imale su po 17 vinera u meču, a Gergesova je napravila tri više neiznuđene greške (33-30). Ivanovićeva je veoma slabo servirala tokom celog meča (svega 48% ubačenog prvog servisa), i imala je puno problema sa bacanjem loptice pri servisu.

Meč je počeo veoma loše po našu teniserku koja je izgubila svoj servis već u trećem gemu. Gergesova je duel počela potpuno opušteno, i brzo je povela sa 3:1. Ključni detalj u prvom setu dogodio se u petom gemu. Nemica je imala priliku za dupli brejk i 4:1, ali ana je tu brejk loptu spasila, a potom dobila neverovatan poen nakon smeča 107. teniserke sveta i smanjila na 3:2.

Tada sledi serija naše teniserke od 11 uzastopno dobijenih poena, i Ana je povela sa 4:3 i 0:15. Ipak puno oscilacija u Aninoj igri dozvolile su mladoj Nemici da se vrati i ponovo izjednači. Egal je zadržan do 5:5, a onda Ana dobija nekoliko poklon poena i osvaja prvi set (7:5).

Sličan tenis viđen je i u drugom setu. Ana je odmah na startu izgubila svoj servis, ali je odmah uzvratila istom merom. Sredinom seta Nemica je u dva navrata propustila po dve brejk prilike, i bilo je očigledno da će joj se to osvetiti. To se dogodilo u osmom gemu kada je Ana iskoristila i drugu brejk priliku u setu, povela sa 5:3, a onda i odservirala za drugo kolo.

"Imala sam previše neiznuđenih grešaka ali sam srećana što sam prošla. Iznenađena sam igrom Nemice. Mlada je i talentovana, a ja nisam znala šta da očekujem. Dobro je što sam prošla u dva seta. Ima još puno stvari na kojima moram da radim. Nadam se da ću imati manje grešaka u drugom kolu i da ću igrati ofanzivnije", rekla je Ivanovićeva nakon pobede u prvoj rundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: