EL: Armani dobio Real u Milanu

Košarkaši Armani Džinsa pobedili su Real Madrid u Milanu 70:61, u poslednjem meču devetog kola u grupi D.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2009.

23:42

Default images

U ostalim mečevima devete runde igranim u četvrtak Unikaha je slavila u Zagrebu protiv Cibone 77:76, Želgiris je na svom terenu pobedio Nanasi 105:94, Makabi je u Izraelu dobio Olimpijakos 96:83, a pobede su zabeležili i Fenerbahče, Sijena i Tau Keramika.

Real je tokom većeg dela utakmice vodio, ali je Armani u poslednjih deset minuta sjajnom igrom uspeo da preokrene i zasluženo slavi. Najzaslužniji za pobedu Italijana bio je Marko Mordente sa 23 poena. Mejson Roka je postigao 14, a Dejvid Hokins 13. U timu Đoana Plaze Kvinton Hosli je ubacio 13, a Luis Bulok 10 poena.

Do kraja prvog dela takmičenja ostalo je da se odigraju još tri utakmice poslednjeg kola, CSKA - Partizan, Real - Efes i Panionios - Armani Džins. Postoji osam mogućih kombinacija, a prvak Srbije u sedam mogućih prolazi u Top 16 fazu. Partizan ne bi prošao dalje ukoliko izgubi u Moskvi, a u poslednjem kolu Armani i Efes Pilsen ostvare pobede u Atini, odnosno Madridu. Partizan svakim trijumfom u Moskvi protiv branioca titule obezbeđuje sebi mesto među 16 najboljih timova Evrope drugu sezonu zaredom.
Fonet
U grupi 'A' Unikaha je u Zagrebu bila bolja od Cibone, 77:76, a Makabi je savladao Olimpijakos sa 96:83 na svom parketu. Cibona je dugo vodila protiv favorizovanih Španaca, ali su Omar Kuk i Bonifaće N’Dong u poslednjih deset minuta odlično odigrli i doneli preokret. ’Cibosi’ su ipak imali poslednji napad i priliku za pobedu, ali nisu postigli koš i Unikaha je slavila. Iz grupe 'A' u Top 16 će Olimpijakos, Unikaha, Makabi i Cibona.

U grupi 'B' Žalgiris je bio bolji od Nansija, 105:94, a Montepaski od Panatinaikosa, 82:77. Barselona, Montepaski i Panatinaikos su sigurni učesnici druge faze, o četvrtom mestu odlučiće Nansi i Prokom.

U grupi 'C' Taukeramika je slavila u Rimu protiv Lotomatike, posle produžetka, 103:96, a Fenerbahče u Ljubljani protiv Olimpije, 90:70. Još jedno fantastično veče imao je bivši kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević koji je u pobedi Tau Keramike u Ljubljani imao učinak od 31 poena (9-16 iz igre, 12-12 penali), osam skokova i dve asistencije. Tijago Spliter dodao je 17, a Mirza Teletović 16 poena. U sastavu Olimpije najbolji je bio Ibrahim Džaber sa 20 poena.

Tau i Lotomatika su već u drugoj fazi, a za još dva mesta boriće se u poslednjem kolu Fenernahče, Alba i Huventud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: