Vučinić i Vujović najbolji u CG

Mirko Vučinić proglašen je za najboljeg fudbalera Crne Gore koji igra u inostranstvu, dok je fudbaler Mogrena Nikola Vujović najbolji igrač domaćeg prvenstva.

Izvor: B92, Vijesti

Subota, 27.12.2008.

13:18

Default images

U anketi Fudbalskog saveza Crne gore učestvovali su kapiteni i treneri prvoligaških klubova. Za najuspešnijeg trenera po četvrti put proglašen je Dejan Vukićević, trener jesenjeg prvaka Mogrena. Specijalna priznanja uručena su treneru i fudbaleru Amkara, Miodragu Božoviću i Nikoli Drinčiću, za doprinos afirmaciji crnogorskog fudbala.

Božović i Drinčić su sa Amkarom osvojili četvrto mesto u Rusiji, obezbedivši time učešće u Kupu UEFA.

Hvala svima, nadam se da ću biti još bolji u narednom periodu”, rekao je Nikola Vujović po uručenju priznanja. Za 27-godišnjeg veznog fudbalera zainteresovan je šampion Srbije Partizan.

Drugo mesto je pripalo napadaču Budućnosti Fatosu Bećiraju koji je u glasanju osvojio 51 bod, samo tri boda manje od Vujovića. Treći je bio Dragan Bošković iz Grblja.

Dejan Vukićević je sa 49 bodova bio daleko ispred trenera Grblja Nejbojše Vignjevića (30 bodova) i trenera Sutjeske Nikole Rakojevića (15 bodova)

Retko kada imam tremu, ali sada je tako. Čast mi je što sam četvrti put trener godine. Ne bi, međutim, bilo nezasluženo ni da je priznanje pripalo nekom od mojih kolega. Zahvalan sam I klubu iz kojeg dolazim. Ovo priznanje je obavezujuće za sve nas”, rekao je Vukićević.

U izboru za najboljeg crnogorskog fudbalera koji nastupa u inostranstvu, ubedljivo je pobedio napadač Rome Mirko Vučinić. Vučinić je sa 117 bodova bio daleko ispred drugoplasiranog Stevana Jovetića (Fiorentina), koji je osvojio 40 bodova. Treće i četvrto mesto podelili su Simon Vukčević (Sporting Lisabon) i Nikola Drinčić (Amkar).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: