Ljupko Petrović na klupi Vojvodine

Ljupko Petrović je i zvanično postavljen na mesto šefa stručnog štaba Vojvodine i u utorak je na stadionu "Karađorđe" promovisan u trenera prvog tima.

Izvor: B92

Utorak, 23.12.2008.

14:01

Default images

Petrović je izjavio je da je svestan da se od njega očekuje napad na titulu šampiona Srbije. "Svestan sam da se od mene očekuje juriš na titulu i da je sve dugo prazna priča. Ne mogu, ipak, da obećam da ću je osvojiti, ali sigurno ćemo pokušati", rekao je Petrović na konferenciji za novinare povodom njegovog trećeg dolaska na mesto trenera Vojvodine.

"Tri puta sam radio u Crvenoj zvezdi, a sada sam i treći put u Voši, tako da je jasno koja su moja dva omiljena kluba", dodao je novi trener fudbalera Vojvodine, koji je, prema nezvaničnim saznanjima, potpisao ugovor na godinu dana.

Petrović je Vojvodinu 1989. godine predvodio do druge titule šampiona Srbije, ujedno i poslednjeg značajnijeg trofeja kluba. Kasnije je ekipu predvodio i u sezoni 1996/97.

"Dolazim u bodovno dobroj situaciji. Imamo tri boda manje od vodećeg Partizana...imamo mlad i talentovan tim sa puno potencijala, ali takvi su bili i (Siniša) Mihajlović i Slaviša (Jokanović) kada smo 1989. godine osvojili titulu", rekao je Petrović.

"Sada imamo i mnogo bolje uslove, čak odlične. Sportski centar kakav ima Vojvodina u Srbiji ima samo još Partizan", dodao je novi trener Vojvodine, koji je prethodno radio u hrvatskoj Kroaciji.

Prvi potez Petrovića na funkciji trenera Vojvodine bio je da skrati odmor.

"To je prevelika pauza... Kako sada stvari stoje pripreme će, umesto 12. januara, početi 4. januara".

Dosadašnji trener Vojvodine Dragan Radojičić biće jedan od Petrovićevih pomoćnika, a ostatak stručnog štaba tek treba da bude formiran.

Predsednik Vojvodine Vojislav Gajić pojasnio je zašto se odustalo od dovodjenja doskorašnjeg trenera Čukaričkog Dragoslava Stepanovića, koji je kasnije izjavio da ga je uprava novosadskog kluba prevarila.

Stepanović se naljutio pošto je zbog dogovora sa čelnicima novosadskog kluba na svoju štetu raskinuo ugovor sa Čukaričkim, odnosno odrekao se finansijske nadoknade.

"Jednostavno nismo mogli da čekamo Stepanovića. Dali smo mu rok da do subote reši svoj status u Čukaričkom, a kada se to nije desilo rešili smo da dalje ne odlažemo problem novog trenera", izjavio je Gajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: