Serija A: Pobede Intera i Lacija

Fudbaleri Intera i Lacija ostvarili su nove pobede u prvim mečevima 17. kola italijanske Serije A.

Izvor: B92

Subota, 20.12.2008.

22:58

Default images

Vodeći tim šampionata slavio je u Sijeni sa 2:1. 'Neroazuri' su do pobede došli golovima Maikona u 34. i 83. minutu, dok je jedini pogodak za domaćine postigao Husin Harja u finišu prvog poluvremena. Lacio je na 'Olimpiku' savladao Palermo golom Tomaza Rokija u 66. minutu. Inter sada ima devet bodova i utakmicu više u odnosu na drugoplasirani Juventus, dok se Lacio nalazi na 6. poziciji.

U prvom poluvremenu utakmice u Sijeni, domaći tim je u prvih 15 minuta imao dve solidne šanse, ali je golman Intera Žulio Cezar bio uspešniji od Harje i Frika. Gosti su ipak prvi došli u vođstvo u 34. minutu. Brazilac je pretrčao svog čuvara i bio brži od golmana Đanluke Kurćija i Inter je stekao prednost. Ipak, Sijena je došla do izjednačenja u 44. minutu kada je Harja dobro reagovao na centaršut Del Grosa i glavom savladao Žulija Cezara.

Drugo poluvreme donelo je nekoliko dobrih prilika na obe strane, a najbolju šansu propustio je Zlatan Ibrahimović u 59. minutu kada je pogodio prečku. Pobedu Interu donosi Maikon sumnjivim golom u 83. minutu, posle sjajnog dodavanja petom od strane Havijera Zanetija. U trenutku kada je Zaneti uputio loptu ka Maikonu, stekao se utisak da je Brazilac bio u ofsajdu. Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković nije igrao zbog suspenzije.

U drugoj utakmici večeri, Lacio je pobedio Palermo minimalnim rezultatom. Jedini gol na utakmici postigao je Tomazo Roki u 66. minutu, osam minuta nakon što je ušao u igru sa klupe. Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov ušao je u igru petnaest minuta pre kraja. Ovo je bila prva pobeda Lacija posle šest utakmica u Seriji A.

U nedelju se sastaju:
Atalanta – Juventus
Kaljari – Ređina
Katanija – Roma
Kjevo – Đenova
Leče – Bolonja
Sampdorija – Fiorentina
Torino – Napoli
Milan - Udineze

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: