Bekam stigao u Milan

Dejvid Bekam je u nedelju ujutru stigao u Milan, gde će započeti novo poglavlje u svojoj fudbalskoj karijeri.

Izvor: AK

Subota, 20.12.2008.

11:36

Default images

Tridesettrogodišnji igrač sredine terena prošao je medicinski pregled u Italiji, pre nego što ga je klub predstavio kao svoje najveće pojačanje ove zime. Bekam će u Milanu nastupati samo tri meseca, pre nego što se u martu vrati u Los Anđeles, gde će započeti pripreme za novu MLS sezonu. Englez je najveće pojačanje Milana od leta, kada su u klu stigli Andrij Ševčenko i Ronaldinjo.

Hiljade navijača su već potvrdili svoje prisustvo na San Siru u nedelju popodne, gde će Bekam prvi put obući crveno-crni dres italijanskog giganta

Milan je želeo da dovede Bekama još od januara 2007, kada je Englez nastupao za madridski Real, ali je umesto Milanu, Real odlučio da jednog od svojih najboljih igrača za veće pare ustupi LA Galaksiju. Posle preseljenja na američku Zapadnu obalu izgledalo je kao da je sa karijerom bivšeg igrača Mančester junajteda završeno, ali je Bekam po svaku cenu želeo da se vrati u Evopu, ne bi li pokušao da ponovo nastupa za englesku reprezentaciju.

Selektor Engleske Fabio Kapelo nije isključio mogućnost da pomogne Bekamu da zabeleži svoj 108. nastup u dresu Engleske kada bude ponovo birao igrače za tim u februaru 2009.

"Držim ga na oku. Ako redovno igra za Milan, moguće je", kratko je izjavio Kapelo.

Iako Milan ima nekoliko vrhunskih igrača na sredini terena, šanse Bekama da redovno igra su mnogo veće, pošto će Đenaro Gatuzo morati da propusti ostatak sezone zbog operacije kolena. Gatuzo je izjavio da je presrećan što će svoje mesto ustupiti Bekamu, ali i da je zbunjen njegovim transferom u redove italijanskog kluba.

"Sve mi je ovo nekako čudno. Bilo bi bolje da je potpisao ugovor makar do kraja sezone. Ako bude igrao odlično, a onda morao da ode za koji mesec, to će biti problem i za tim, i za navijače", rekao je Gatuzo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: