LŠ: Dalje idu Čelsi, Roma i PAO

Poslednjeg dana takmičenja u grupama A, B, C i D Lige šampiona nije bilo iznenađenja u borbama za preostala mesta u osmini finala.

Izvor: B92

Utorak, 09.12.2008.

22:48

Default images

Roma je na Olimpijskom stadionu savladala Bordo sa 2:0 golovima Brigija u 61. i kapitena Totija u 79. minutu i obezbedila prvo mesto u grupi. Drugi je Čelsi, posle pobede na Stamford Bridžu nad ekipom Kluža, 2:1. Bordo se seli u Kup UEFA. U grupi B, pobednik je Panatinaikos, zahvaljujući pobedi nad Anortosisom, 1:0. Inter je na drugom mestu, posle poraza od Verdera u Bremenu, 2:1.

Jedini gol u Atini postigao je Karagunis, u 69. minutu. PAO i Inter nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona, Nemci će u Kup UEFA.

U grupi C slavili su gosti, Šahtjor protiv Barselone na Kamp Nou, 3:2, a Sporting u Bazelu, 1:0. Barsa, kao pobednik grupe i Sporting su u osmini finala, Ukrajinci će nastaviti u Kupu UEFA.

I pre poslednjeg kola znalo se ko ide dalje iz grupe D, Liverpul i Atletiko iz Madrida. Benitesov tim je pobedio u Ajndhovenu, 3:1, u duelu Olimpik Marselj – Atletiko nije bilo pogodaka, pa će ekipa iz Marselja i na proleće igrati u Evropi.

Osam mečeva u grupama E, F, G i H igra se u sredu, televizija B92 direktno će prenositi duel sa Žerlana, gde se sastaju Olimpik Lion i Bajern iz Minhena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: