Bekenbauer: 15 miliona za Podolskog

Predsednik Bajerna iz Minhena Franc Bekenbauer spreman je da proda Lukasa Podolskog za 15 miliona evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2008.

16:34

Default images

"Kajzer Franc" je tako reagovao na učestale spekulacije o odlasku nemačkog reprezentativca, koji je ranije izjavio da je nezadovoljan minutažom u Bajernu, jer trener Jirgen Klinsman najčešće u tim stavlja Miroslava Klozea i Luku Tonija. Podolski želi da napusti klub, a za njega su zainteresovani Roma i Mančester Siti, kao i Keln, iz kojeg je došao u Bajern.

Bekenbauer je rekao da se Podolski ne uklapa u sistem igre koji forsira trener Klinsman.

"On je prvoklasan strelac i igra dobro kada ispred sebe ima prazan prostor. Ali ekipe protiv kojih igramo uglavnom se opredele za defanzivu, pa su nam potrebni fudbaleri koji dobro igraju u šesnaestercu, a takvi su Kloze i Toni", rekao je Bekenbauer u izjavi za Bild.

Predsednik Bajerna smatra da nijedna ekipa ne bi smela da u svojim redovima drži nezadovoljne fudbalere i rekao da Podolski za 15 miliona evra može da napusti šampiona Nemačke.

"Sve ima svoju cenu. Pre dve godine za Podolskog smo platili 10 miliona evra, a sada za nemačkog reprezentativca tražimo pet miliona više", rekao je najslavniji nemački fudbaler svih vremena.

Podolski je 2006. godine došao iz Kelna u Bajern. Za minhenski klub odigrao je 58 utakmica i postigao 12 golova. Za reprezentaciju Nemačke nastupio je 60 puta uz 31 postignut pogodak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: