Dogovor ministarstva i FSS

Ministarstvo sporta i Fudbalski savez Srbije dogovorili su se na o načinu finansiranja nacionalne Kuće fudbala.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2008.

16:10

Default images

Dve institucije sporazumele su se i o drugim zajedničkim projektima. Ministar sporta i omladine Snežana Samardžić Marković rekla je agenciji Beta da je sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem razgovarala i o izgradnji terena za mali fudbal u Srbiji, ali i o nasilju u sportu.

Kuća fudbala bi trebalo da bude trening centar za sve starosne kategorije reprezentacija Srbije, čime bi nacionalni tim dobio svoju bazu.

"FSS je obezbedio plac, a od UEFA i FIFA dobio je tri miliona dolara. Ja sam obećala da će od države dobiti jednaku sumu, ali nisam mogla da budem sigurna kojom dinamikom bi dobijali ta sredstva, jer nisam videla budžet. U svakom slučaju, postoji interesovanje ministarstva, u skladu sa strategijom razvoja sporta", rekla je Snežana Samardžić Marković.

U planu je izgradnja 60 do 65 mini-terena sa veštačkom travom u Srbiji, za šta je obezbedjeno milion i po evra, što je suma koju su ravnopravno obezbedili Vlada Srbije, UEFA i vlada Norveške.

Neki tereni biće završeni sledeće godine.

Samardžić Marković rekla je da je posebna pažnja posvećena nasilju u sportu, naročito u fudbalu, zbog čega je ministarstvo pozvalo i tim Saveta Evrope da proceni situaciju u Srbiji i sačini izveštaj sa preporukama.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je Beti da je zadovoljan razgovorima, koji su bili "ozbiljni i konstruktivni".

"Otišli smo u uverenju da ministarstvo ima ozbiljne namere. Podržali su sve naše projekte i mislim da ćemo sa tim ljudima dobro sarađivati", rekao je Karadžić i najavio zajedničko saopštenje za četvrtak posle podne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: