Liu Šijang na operaciji u SAD

Kineski atletičar Liu Šijang, koji je šokirao naciju odustavši od olimpijske trke na 110m prepone, biće operisan u SAD.

Izvor: B92

Utorak, 18.11.2008.

19:58

Default images

Šijang, olimpijski pobednik iz Atine i najveća kineska nada za olimpijsko zlato u muškoj atletici, već dugo se muči sa povredom članka i ahilove tetive, što je kulminiralo kada se u Pekingu povukao sa starta kvalifikacija na 110m prepone zbog neizdrživih bolova. Procenjuje se da će njegov oporavak u najboljem slučaju trajati do avgusta sledeće godine.

Kineski zvaničnici doneli su odluku da se operacija izvede u SAD, jer tamo postoje bolji uslovi za potpuni oporavak povređenog atletičara.

Problem predstavlja mesto na kojem se tetiva spaja sa kostima, na desnom stopalu, a bolovi traju već punih sedam godina, s tim što su pojačani u poslednjih godinu dana.

Ukoliko sve prođe kako se Šijang i njegovi treneri nadaju, preponaš će se na stazu vratiti na Svetskom prvenstvu u Berlinu, avgusta sledeće godine.



Zlatnu olimpijsku medalju na 110m prepone osvojio je Dejron Robles sa Kube. Robles je Šijangu poželeo brz i uspešan oporavak, uz nadu da će se u Berlinu njih dvojica boriti za zlato.

Robles je u junu rezultatom 12,87 oborio Šijangov rekord iz 2006. za jednu stotinku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: