Tanasijević novi predsednik FKCZ

Skupština Fudbalskog kluba Crvena zvezda izabrala je Dobrivoja Tanasijevića za predsednika kluba.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.11.2008.

18:06

Default images

Tanasijević, poznatiji kao Den Tana, dobio je poverenje 45 članova skupštine "crveno-belih", devet je bilo protiv, a šest uzdržano prilikom glasanja. On će u narednom petogodišnjem periodu upravljati Crvenom zvezdom, zajedno sa grupom saradnika čija je imena objavio.

Istovremeno, skupština kluba je usvojila ostavku bivšeg predsednika Toplice Spasojevića, kao i gotovo svih članova Upravnog odbora, koji su radili pod njegovim rukovodstvom.

Tanasijević je do sada bio vršilac dužnosti predsednika kluba, a na čelnu funkciju je predložen od članova radne grupe koju je ovlastio Upravni odbor u bivšem sazivu.

Radna grupa pod rukovodstvom Krcuna Dragovića, istovremeno i predsednika kadrovske komisije Crvene Zvezde, nije dala podršku drugom kandidatu za predsednika kluba, Zoranu Bingulcu.
Bingulac je, inače, bio kandidat sekcije veterana "crveno-belih", ali on nije ni dobio priliku da izloži svoj program skupštini, pošto mu predsedavajuci Ante Bošković nije dozvolio da govori.

Skupština je bila burna, povremeno na granici incidenata i prekida, nakon što je reč tražio "protivnički tabor" Bingulca u kome su bili proslavljeni reprezentativci Dušan Savić, Milovan Djorić, Vladimir Petrović i Stanislav Karasi.

Oni su nastojali da kandidat za izbor novog pedsednika bude i Bingulac, ali se to spretnom manipulacijom i pozivanjem na odredbe statuta kluba nije dogodilo, pa je Bošković na jedvite jade sednicu uspeo da privede kraju.

Večerašnja skupština će ostati zabeležena u analima Crvene Zvezde kao jedna od najburnijih i, kako je rekao bivsi proslavljeni prvotimac Vojin Lazarević, kao najsramnija.
BB
Članovi skupštine su konstatovali da 15.februara naredne godine ističe mandat sadašnjim članovima i da će tada biti održan Sabor navijača, ali i prijatelja kluba, na kome će se izabrati novo najšire rukovodeće telo Crvene zvezde.

Zanimljivo je da je novi predsednik Crvene zvezde u izlaganju govorio o svojoj biografiji, a da članovi skupšetine na sopstveni zahtev nisu čuli njegov program i plan rada u narednom periodu.

Predsedavajuci sastanka Bošković je bio zadužen od strane novog predsednika kluba da pročita članove novog Upravnog odbora u kojem su, pored Tanasijevića, Vladimir Jugović, Marko Mišković, Miodrag Djordjević, Dragi Mićović, Dragoljub Lekić, Dragan Simović i Duško Sekulić.

Skupština je zaduzila Tanasijevića da u narednih 90 dana predloži novih sedam kandidata, koji će kompletirati Upravni odbor Crvene zvezde.
Skupština je protekla u veoma naelektrisanoj atmosferi, ali se mora priznati da je predsedavajući Bošković vrlo spretno vodio sastanak. Bilo je očito da Tanasijević u statusu v.d. predsednika ne bi mogao lako da "na svojim plećima" iznese sednicu do kraja na korektan i valjan način, s obzirom na to da su članovi iz Bingulčevog "tabora" Dušan Savić i Vladimir Petrović Pižon želeli da dobiju reč.

Legendarni napadač Savić je jedini govorio o sramnom, istorijskom posrtanju Crvene zvezde, zamerajući klubu što je na ovakav način eliminisao i drugog kandidata, mimo statuta i svih odredaba.

Nema sumnje da burni dani u Crvenoj zvezdi izborom predsednika nisu završeni. Očito je da će kovitlac i refleksija vecerašnjeg sastanka biti prisutni i narednih nedelja, a možda i meseci, jer je teško pretpostaviti da će grupa nezadovoljnika iz redova bivših igrača "crveno-belih" ostati ravnodušna na večerašnji izbor Tanasijevića, popularnog medju pojedinim članovima skupštine.

"U dugogodišnjoj karijeri fudbalskog radnika imao sam bogatu aktivnost u SAD i Engleskoj, a dugo sam prisutan i u našem nacionalnom savezu. Ne stidim se da kažem da sam u Los Andjelesu kupio restoran, koji je vredeo 30.000 dolara, a da sam do sada od njega zaradio 100 miliona dolara. Na primedbu da na čelo Crvene zvezde dolazi kelner, moram da kažem da nikad to nisam bio, nego da sam bio pomoćnik kelnera, na čemu sam ponosan", sarkastično je izjavio Tanasijević.

Bingulac je na kraju čestitao Tanasijeviću na izboru, izrazivši žaljenje što nije dobio priliku da iznese barem deo svog programa za "ozdravljenje" kluba. On je istakao da je želeo ponovo da otvori vrata legendarnom Draganu Džajiću i ponudi mu da sam izabere šta da radi u Crvenoj zvezdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: