Doha: Jelena - Ana u prvom kolu

Dve najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović sastaće se u utorak u prvom kolu prve grupe završnog godišnjeg WTA turnira koji se igra u Dohi

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2008.

15:40

Default images

Očekuje se da duel između Jankovićeve i Ivanovićeve počne između 16,30 i 17 časova. Turnir će otvoriti dve Ruskinje Svetlana Kuznjecova i Vera Zvonareva, koje se nalaze u grupi sa našim teniserkama. Njihov duel počinje u 15 časova.

"Na početku je sve otvoreno", rekla je trenutno najbolje rangirana teniserka sveta Jelena Janković i dodala: "Zaista sam ponosna na sebe. Kao što znate, uspela sam da se izborim sa svim pritiscima koje sam imala".

Od januara 2008. pet teniserki bilo je na mestu "broj jedan", ali samo tri će učestvovati na završnom turniru, čiji je nagradni fond 4.550.000 dolara. Enan je okončala karijeru, a Ruskinja Marija Šarapova zbog povrede ramena već duže vreme pauzira.

Pored Jankovićeve, koja je ove godine osvojila četiri titule, ali nijednu gren slem, učestvovaće trećeplasirana Serena Vilijams koja je na Otvorenom prvenstvu SAD osvojila devetu "veliku" titulu i Ana Ivanović koja je ove godina osvojila prvu na Rolan Garosu, ali je kasnije zbog povrede palca pala na četvrto mesto.

"Mislim da smo malo umorne posle naporne sezone koja je iza nas. Osećam da se moja igra vratila na nivo pre povrede", rekla je Ivanovićeva, koja je prošlog meseca osvojila titulu u Lincu, prvu posle Rolan Garosa.

U konkurenciji su još pobednica Vimbldona Venus Vilijams, kao i Ruskinje, drugoplasirana Dinara Safina, bivša pobednica Otvorenog prvenstva SAD Svetlana Kuznjecova, olimpijska pobednica Elena Dementijeva i deveta teniserka sveta Vera Zvonareva.

Šampionat je održan u Madridu 2006. i 2007. kada je oba puta pobedila Enan. Pre Španije, najčešće se održavao u SAD, a premešten je u Zaliv iz komercijalnih razloga, iako tenis nije tako popularan kao na Zapadu.

Katar će biti domaćin naredne tri godine, posle čega će se završni turnir preseliti u Istanbul.

Na turniru u Dohi, u Grupi 1 igraće Jankovićeva, Ivanovićeva, Kuznjecova i Zvonareva, a u Grupi 2 sestre Vilijams, Safina i Dementijeva. Dve najbolje igračice iz svake grupe plasiraće se u završnicu.

Prvog dana turnira sastaće se Kuznjecova - Zvonareva, Janković - Ivanović i Safina – Venus Vilijams.

Plasman u finale doneće 715.000 dolara, a utešne nagrade su: za tri pobede 400.000, za dve pobede 300.000, za jednu pobedu 200.000, a za teniserku koja ne ostvari nijednu pobedu čak 100.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: