Domenek se nada oporavku Anelke

Selektor Francuske Remon Domenek izrazio je u utorak nadu da će se napadač Nikolas Anelka brzo oporaviti od povrede butnog mišića.

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2008.

17:46

Default images

Anelka se povredio u subotnjem meču Čelsija, koji je slavio protiv Aston Vile 2:0. Francuski napadač je postigao drugi gol za Čelsi, ali je potom zbog povrede odšepao sa terena. Domenek je, ipak, ocenio da se 29-godišnji Anelka dobro oporavlja i nada se da će moći da igra na utakmici sa Rumunijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Malo smo se zabrinuli za Anelku, ali on je juče (u ponedeljak) bio kod doktora i za sada je dobro", rekao je Domenek za sajt Fudbalskog saveza Francuske.

Domenek na subotnjoj utakmici sa Rumunijom sigurno neće moći da računa na "vezistu" Portsmuta Lasanu Dijaru, kome je oteklo levo koleno. Selektor "trikolora" još nije odlučio da li će pozvati zamenu za Dijaru.

Francuska je na prve dve dve utakmice Sedme grupe kvalifikacija u Beču izgubila od Austrije, a potom u Parizu savladala Srbiju. Drugi gol za Francusku u duelu sa Srbijom postigao je upravo Anelka.

Ipak, sve osim pobede nad Rumunijom u Konstanci Domeneka bi koštalo radnog mesta. Deo javnosti u Francuskoj ostavku Domeneka tražio je odmah po završetku junskog Evropskog prvenstva na kome su "trikolori" ispali u grupnoj fazi takmičenja.

"Svi želimo da odemo na Svetsko prvenstvo i svesni smo da je meč sa Rumunijom važan, ali i da nije presudan, pošto ima još mnogo da se igra", ocenio je Domenek, koga na brine pritisak javnosti.

"Što je situacija komplikovanija to je veća moja želja da se borim. Svako ima drugačiji karakter", istakao je Domenek.

Francuska će u duelu sa Rumunijom biti ojačana povratkom do skora povređenih Patrika Vijere i Frenka Riberija.

"Povratak vrhunskih igrača je uvek važan", naglasio je selektor Francuske, koja će 14. oktobra igrati i prijateljsku utakmicu sa Tunisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: