"Orlovi" ove nedelje uspešniji

Reprezentativci Srbije u fudbalu koji igraju širom Evrope ove nedelje imali su više uspeha u odnosu na prethodnu kada većina njih nije igrala za svoje klubove.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2008.

16:45

Default images

Među najuspešnijima sa Antićevog spiska bili su Danko Lazović i Milan Jovanović. Lazović je postigao dva gola u pobedi PSV-a, a Jovanović je u četvrtak pogotkom iz penala obezbedio plasman Standarda u Ligu Kupa UEFA. Strelac je bio i Zdravko Kuzmanović, dok je Branislav Ivanović odigrao svojih prvih 90 minuta u Premijer ligi.

Danko Lazović je bio najuspešniji od srpskih reprezentativaca proteklog vikenda. Njegov PSV savladao je De Grafšap sa 3:0, a Lazović je bio strelac prva dva pogotka. Naš reprezentativac je napustio igru u 76. minutu ispraćen aplauzima.

Milan Jovanović, koji je naknadno pozvan u reprezentaciju umesto povređenog Stefana Babovića, u četvrtak je golom iz penala u 79. minutu doneo pobedu Standardu nad Evertonom i plasman u Ligu Kupa UEFA. Za vikend njegova ekipa je poražena od Serkl Briža sa 4:1 u gostima, a Jovanović ovaj put nije uspeo da se upiše u strelce.

Prvi golman reprezentacije Vladimir Stojković opet nije bio ni u protokolu za derbi meč portugalskog prvenstva između Sportinga i Porta koji su gosti dobili sa 2:1.

Drugi golman Vladimir Dišljenković sačuvao je svoju mrežu u pobedi Metalurga nad Iličivecom od 2:0.

Uspešan je bio i debitant u reprezentaciji Miloš Ninković čiji je Dinamo Kijev lako savladao Harkov u gostima sa 4:0, a naš igrač bio je asistent prilikom prvog gola. Ninković je prethodno nastupio za Dinamo i u Ligi šampiona, na gostovanju Fenerbahčeu u meču koji je završen bez golova. Naš reprezentativac bio je jedan od bolje ocenjenih igrača Dinama na toj utakmici.

CSKA iz Moskve je savladao Himki u gostima sa 2:1, a Miloš Krasić je izašao iz igre pet minuta pre kraja. Naš reprezentativac je prethodno odigrao prvo poluvreme revanš meča prvog kola Kupa UEFA između CSKA i Slavena.
Branislav Ivanović je prvi put odigrao celu utakmicu u Premijer ligi, a njegov Čelsi je savladao Aston Vilu sa 2:0. Nemanja Vidić je standardno odigrao svih 90 minuta za Mančester junajted u pobedi nad Blekburnom u gostima od 2:0.

U Nemačkoj naši reprezentativci nisu bili previše zapaženi. Herta je ostvarila pobedu od 1:0 nad Leverkuzenom u gostima, a Marko Pantelić je izašao iz igre osam minuta pre kraja. Gojko Kačar se na ovoj utakmici nije nalazio ni na klupi za rezerve. Herta je obezbedila učešće u Ligi Kupa UEFA, a u revanš meču sa Sent Patrikom, koji je završen bez golova, nijedan od dvojice naših reprezentativaca nije igrao.

Šalke je odigrao 2:2 sa Volfsburgom, a Mladen Krstajić je proveo svih 90 minuta u igri, uz dobijeni žuti karton. Borusija je remizirala 1:1 sa Hanoverom u Dortmundu, a Antonio Rukavina bio je na klupi za rezerve.

Naši ’Španci’, Ivica Dragutinović i Nikola Žigić ove nedelje nisu igrali za Sevilju i Valensiju. Dragutinović je meč Sevilja – Atletik Bilbao (4:0) gledao sa klupe, dok za Žigića nije bilo mesta ni među rezervama u pobedi Valensije u Valjadolidu od 1:0.
Zdravko Kuzmanović imao je odličan nastup za Fiorentinu koja je savladala Kjevo u gostima. ’Viola’ je pobedila sa 2:0, a Kuzmanović je bio strelac prvog gola. Srpski reprezentativac napustio je igru dva minuta pre kraja. Kuzmanović je igrao i poslednjih 15 minuta meča Fiorentina – Steaua u Ligi šampiona koji je završen bez golova.

Đenova je savladala Napoli sa 3:2, a Boško Janković je ušao u igru u 75. minutu kada je utakmica rezultatski bila već rešena. Dejan Stanković je takođe u igri bio poslednjih 15 minuta u meču između Intera i Bolonje, koji je završen pobedom Intera od 2:1.

Reprezentativci Srbije okupili su se u ponedeljak u sportskom centru „Kovilovo“, a prvi meč našu selekciju očekuje 11. oktobra sa Litvanijom u Beogradu. Drugi meč Srbija igra sa Austrijom u gostima četiri dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: