Krčmarević: Napašćemo Dansku

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević najavio je da će njegova ekipa napasti Dansku u prvom meču baraža za EP.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2008.

14:14

Default images

Krčmarević je izjavio kako napadačkom taktikom namerava da izbori rezultat za miran revanš četiri dana kasnije. Krčmarevićevi izabranici u subotu 11. oktobra gostuju Danskoj u Alborgu, a revanš je 15. oktobra na stadionu Partizana u Beogradu. Krčmarević je istakao efikasnost naše selekcije kao jednu od glavnih prednosti u odnosu na rivala Dansku.

"Jedna smo od najefikasnijih ekipa u kvalifikacijama, što dovoljno govori o našem kvalitetu. Napašćemo Dansku na njenom terenu, jer takav je karakter ove ekipe", izjavio je Krčmarević na okupljanju reprezentacije u beogradskom hotelu "M".

Selektor Srbije istakao je da su svi reprezentativci svesni prilike koju imaju u dvomeču sa Dancima.

"Bilo bi loše da sada bacimo sav trud koji smo uložili. Momci imaju odličan odnos prema nacionalnom timu. Zaslužili su čestitke za prvo mesto u grupi, koje su osvojili uprkos raznim problemima", naveo je Krčmarević.

Krčmarević je kazao i da je dobro upoznat sa načinom igre Danske, koja se, prema njegovim rečima, razlikuje od ostalih skandinavskih ekipa.

"Igraju tehnički veoma doterano, više pažnje pridaju pas igri nego dugim loptama. Odgledao sam sve njihove mečeve u kvalifikacijama i nekoliko prijateljskih utakmica. Dobro sam ih upoznao, ne smemo ni da ih potcenimo, ali ni da ih precenimo", rekao je on.

Krčmarević je istakao da Danska u svom sastavu ima nekoliko sjajnih igrača, među kojima se ističe napadač engleskog Arsenala Niklas Bendtner.

"Bendtner je već sada i A reprezentativac, a znamo da će sigurno igrati u revanšu. Tu je i golman Kasper Šmajhel, slika i prilika svog slavnog oca Petera. Izdvojio bih i štopera Magnusa Trosta, koga je Parma platila šest miliona evra", rekao je on.
fss.org.yu
Selektor Srbije rekao je će, kao i ranije, i za mečeve sa Danskom imati problema da sastavi najbolju ekipu, zbog povreda i izostanka igrača koji su pozvani u A reprezentaciju.

"Sulejmani je definitivno otpao zbog povrede, dok je odluka o igranju Kačara u rukama selektora A tima Radomira Antića. Za Ljubomira Fejsu su mi ljudi iz Partizana rekli da je 90 odsto spreman", objasnio je Krčmarević.

Selektor Srbije izrazio je uverenje da su krajnji dometi ove generacije mladih fudbalera Srbije veoma veliki.

"Ako izborimo plasman na EP, možemo da uradimo mnogo toga. Na ovaj sastav dodajte Gojka Kačara, Miralema Sulejmanija, Stefana Babovića i još neke igrače i onda vidite da je to ekipa za visoke domete", zaključio je Krčmarević.

Fudbaler odbrane Nikola Petković rekao je da ova generacija želi dostojno da nasledi prethodne tri, koje su na EP svaki put stizale barem do polufinala.

"Znamo šta moramo da uradimo i verujem da nećemo imati problema da prođemo Dansku. Imamo dug prema prethodnim generacijama mladog tima Srbije, koje su zabeležile sjajne rezultate. Svesni smo šta utakmice sa Danskom mogu da nam donesu", ocenio je Petković.

Debitant u mladoj reprezentaciji Nemanja Matić, igrač slovačkih Košica, rekao je da očekuje teške utakmice sa Danskom, ali veruje u plasman na EP.

"Iz danskog tima poznajem golmana Šmajhela i još nekoliko fudbalera koji igraju u inostranstvu. Biće nam teško, ali verujem da već u prvom meču možemo da ostvarimo dobar rezultat. Drago mi je što sam u nacionalnom timu, to je dokaz da sam u dobroj formi", izjavio je on.

Krčmarević je za duele sa Danskom pozvao 22 fudbalera, koji će do četvrtka trenirati jednom dnevno na Adi Ciganliji u Beogradu.

Pobednik dvomeča između Srbije i Danske, će uz šest najuspešnijih ekipa iz baraža igrati 2009. na EP u Švedskoj, čija je reprezentacija automatski obezbedila plasman na to takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: