Rumuni jure pobedu protiv Francuza

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2008.

11:48

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Rumunije Viktor Piturka rekao je da bi pobeda protiv Francuske u predstojećem kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo izbrisala poniženje zbog poraza koji je njegov tim doživeo od Litvanije 3:0. Rumunija će u trećoj kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine, u subotu od 21.40 u Konstanci, igrati protiv Francuske. Poslednji put dve ekipe su igrale u junu, na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj, kada je bilo bez golova.

"Igraćemo protiv opasne ekipe, koja je druga najbolja na svetu, ali moramo da pobedimo Francusku", rekao je Piturka.

Piturka je istakao da ni nerešen rezultat "ne bi bio loš", ali da bi pobeda "izbrisala neuspeh na utakmici protiv Litvanije".

Rumunija je u prvoj utakmici kvalifikacija, 6. septembra, izgubila od Litvanije, što je bio jedan od najgorih poraza te reprezentacije u poslednje vreme. Rumuni su u drugoj utakmici na gostovanju pobedili Farska ostrva 1:0.

Poraz od Litvanije i minimalna pobeda protiv Farana razljutili su navijače u Rumuniji, koji zahtevaju da selektor podnese ostavku.

"Niko nema pravo da traži moju ostavku, pogotovo što sam mnogo postigao sa ekipom", ocenio je Piturka.

Piturka je istakao da fudbaleri Mirel Radoj, Paul Kodrea, Banel Nikolita, Kozmin Kontra i Marijus Nikulaje zbog povreda i loše forme neće igrati protiv "trikolora".

Napadač rumunske reprezentacije Adrijan Mutu i kapiten KristijanKivu, koji su zbog povreda propustili prve dve kvalifikacione utakmice, vraćaju se u tim.

Na spisku Picurke nalaze se:

golmani: Bogdan Lobont (Dinamo Bukurešt) i Kostel Pantilimon (FK Temišvar)
odbrambeni igrači: Kristijan Sapunaru (Porto), Georgi Ogararu (Steaua), Dorin Gorian (Steaua), Gabrijel Tamas (Dinamo Bukurešt), Kristijan Kivu (Inter), Valerika Gaman (Univerzitatea Krajova), Georgi Galamaz (Unirea), Razvan Rat (Šahtjor), Mihaj Nesu (Utreht)
igrači sredine terena: Dorel Stoika (Univerzitatea Krajova), Razvan Kočiš (Lokomotiva Moskva), Florentin Petre (Terek), Gabrijel Murešan (Kluž), Marijan Aliuta (Vaslui), Julijan Tameš (Arđes).
napadači: Adrijan Mutu (Fiorentina), Ćiprijan Marika (Štutgart), Florin Kostea (Univerzitatea Krajova), Bogdan Stanču (Steaua), Gigel Bukur (FK Temišvar).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: