MUP: 24 privedena, 13 zadržanih

Ni 134. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana nije prošao bez incidenata, a ovoga puta MUP je zadržao 13 navijača.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2008.

00:38

Default images

Beogradska policija privela je u prostorije Policijske uprave za grad Beograd 24 navijača zbog narušavanja javnog reda i mira, , a nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem zadržano je devet osoba zbog izvršenih krivičnih dela, kao i četiri osobe zbog učinjenih prekršaja, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

MUP dalje navodi da je pred početak utakmice veća grupa navijača u ulici Ljutice Bogdana, u neposrednoj zoni stadiona, napala kamenicama i drugim sredstvima pripadnike Žandarmerije.

Nakon intervencije policije uspostavljen je javni red i mir pri čemu je lakše telesne povrede zadobilo pet policajaca i jedan građanin.

U pojedinačnim međusobnim incidentima na području Beograda, pre, za vreme i nakon završetka utakmice povređena su tri navijača i oštećena dva autobusa, navodi u saopštenju MUP Srbije.

MUP nije komentarisao incidente na južnoj tribini stadiona Crvene zvezde, na kojoj je tokom celog drugog poluvremena gorela vatra i sa koje je u finišu utakmice pokudano i na atletsku stazu bačeno preko sto stolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: