HSV prvi, remi u Gelzenkirhenu

Ekipa Hamburga je pogotkom Mladena Petrića u 90. minutu savladala Kotbus sa 2:1 u 7. kolu nemačke Bundeslige. HSV je prvi na tabeli sa 16 bodova.

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 05.10.2008.

20:33

Default images

Borusija iz Dortmunda i Hanover su na Vestfalenu podelili bodove – 1:1, a Šalke je na svom terenu u poslednjim trenucima spasao bod protiv Volfsburga – 2:2. U subotnjim mečevima Bajern je ponovo razočarao, a Hofenhajm je nastavio da pobeđuje.

Na svim utakmicama Volfsburga u dosadašnjem toku sezone bilo je 3 i više golova, a tradicija nije izneverena ni na Veltins areni u Gelzenkirhenu. Šalke je golom Kevina Kuranjija došao do prednosti i to je bio njegov prvi gol posle posta dugog 735 minuta.

Domaćin je bio dominantan u prvom poluvremenu, ali je Edin Džeko početkom drugog dela igra glavom poravnao rezultat. Rezervista Kajubi je tek po ulasku u igru kompleitrao preokret 'zeleno-belih' i činilo se da će ekipa Feliksa Magata doći do sva tri boda.

Ipak, Šalke je u 90. minutu posle kornera došao do izjednačenja. Golman Manuel Nojer je asistirao Kuranjiju za 2:2 i utehu domaćim navijačima.

Hrvatski golgeteri igrali su ključnu ulogu u trijumfu HSV-a, ali istakao se i jedan srpski napadač. Prvo je Ivica Olić očekivano doveo Hamburg u vođstvo u 54. minutu, a gosti su potom propustili niz odličnih prilika. Kazna je stigla u 74. minutu, kada je bivši fudbaler Crvene zvezde Branko Jelić izjednačio rezultat. Ipak, Petrić je u završnici obezbedio HSV-u petu prvenstvenu pobedu.

Nekadašnji igrač Verdera Nelson Valdez dao je gol za Borusiju, ali je Mikael Forsel već u 25. minutu postavio konačnih 1:1. To je prvi bod za Hanover na gostovanjima posle tri poraza.

Tabela: Hamburger 16 bodova, Hofenhajm 13, Štutgart 13, Bajer 04 12, Šalke 12, Borusija (D) 12 bodova, itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: