Dijara i Žuka za pobedu Partizana

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 2:0, u derbiju sedmog kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 05.10.2008.

18:13

Default images

Golove za pobedu 'crno-belih' u 134. 'večitom derbiju' na 'Marakani' postigli su Seneglac Lamin Dijara u 56. minutu i Brazilac Žuka u 92. minutu. Partizan je tako nastavio seriju pobeda i posle sedam kola ima stoprocentan učinak i čak 13 bodova više od Crvene zvezde.

Pred oko 20 hiljada gledalaca na našem najvećem stadionu Partizan je slavio sasvim zasluženo. U prvom delu Zvezda je bila bolji rival, ali su Edgar, Subašić i Milijaš propustili odlične prilike za vođstvo, dok je sa druge strane Dijara imao najbolju priliku za tim Slaviše Jokanovića.

U drugom poluvremenu Partizan je bio dosta bolji rival, i svoju nadmoć krunisao je golovima Dijare i Žuke. U 65. minutu oba tima ostala su sa desetoricom na terenu, jer su Moreira i Gaj isključeni zbog međusobnog sukoba koji je trajao ceo meč.

Sastavi:

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Tomović, Gaj, Petković, Milijaš, Bogdanović, Koroman, Lazetić, Edgar, Subašić.
Partizan: Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Žuka, Petrović, Tošić, Moreira, Lazić, Dijara.
www.partizan.rs
"Crno-beli" su prvi zapretili. U 15. minutu Dijara je posle akcije Stevanovića i Lazića iznenada izašao sam ispred Stamenkovića, ali je golman Zvezde bio uspešniji i ostalo je 0:0.

Zvezda je lako mogla da povede u 24. minutu. Nenad Milijaš je izveo prekid sa oko 40 metara iskosa sa desne strane, lopta je preletela sve u šesnaestercu i od stative gola Partizana se odbila u polje. Već minut kasnije viđene su još dve dobre prilike.

Prvo je Dijara izgubio duel sa Petkovićem u dobroj situaciji, da bi na drugoj strani Milijaš odličnim udarcem pod prečku umalo savladao Božovića koji je izbacio loptu u korner.

U 29. minutu Subašić je posle odlične kombinacije sa Edgarom izašao sam ispred Božovića koji je nogom zaustavio pokušaj Zvezdinog napadača. Osam minuta kasnije Zvezda je imala možda i najbolju priliku na meču.
www.partizan.rs
Koroman je na desnoj strani sa nekoliko driblinga 'promešao' Đoređevića i Stevanovića i centrirao, Edgar je šutirao iz prve sa oko deset metara, a Božović je uz krajnji napor sačuvao loptu u svom naručju i ostalo je 0:0.

U drugom poluvremenu Partizan je bio dosta bolji rival, i svoju nadmoć krunisao je golovima Dijare i Žuke. U 65. minutu oba tima ostala su sa desetoricom na terenu, jer su Moreira i Gaj isključeni zbog međusobnog sukoba koji je trajao ceo meč.

Drugo poluvreme počelo je značajno boljom igrom Partizana. U prvih deset minuta nije bilo prilika, a onda su 'crno-beli' poveli u 56. minutu. Tošić je odlično odigrao za Moreiru, ovaj je sjajnom loptom pronašao Dijaru u šesnaestercu Zvezde, a Senegalac nije pogrešio kao u prvom delu i Partizan je poveo.

Gol Partizana značio je i da Zvezda mora da baci sve karte na napad, što je 'crno-belima' ostavljalo dosta prostora za kontranapade. U 62. minutu Dijara i Moreira dobro su kombinovali, a akciju je završio Lazić udarcem koji je ukrotio Stamenković.
www.partizan.rs
Tri minuta kasnije oba tima ostala su bez jednog stranca u ekipi. Moreira i Gaj su tokom celog meča imali šta da kažu jedan drugom, a to je kulminiralo u 65. minutu. Moreira je nenamerno oborio Gaja u kaznenom prostoru Zvezde, a defanzivac 'crveno-belih' je odmah ustao i uhvatio desetku Partizana za vrat. Epilog svega bilo je isključenje za obojicu, a cela gužva trajala je oko desetak minuta.

U nastavku meča nije viđen lep fudbal, a najbolju priliku za izjednačenje Zvezda je propustila u 80. minutu. Milijaš je na vrzinu izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, ali je njegov pokušaj ponovo zaustavila stativa.

U samom finišu utakmice Jokanović je ubacio i Bogunovića, i upravo posle njegove akcije Partizan je rešio meč. Bogunović je ušao u kazneni prostor sa desne strane i odložio loptu u sredinu za Žuku, a Brazilac nije imao težak posao i Stamenković je ponovo savladan – 2:0.
Sudija Mažić meč je meč produžio za šest minuta, svirao je kraj posle pet minuta i 15 sekundi, a utisak je da su prekidi u drugom delu trajali više.

Partizan je trećom pobedom u poslednjih pet utakmica na stadionu Crvene zvezde stigao do značajne prednosti u odnosu na konkurente u borbi za titulu prvaka, Vojvodina ima šest bodova manje, OFK Beograd deset, a Crvena zvezda, trenutno na sedmom mestu na tabeli, za braniocima titule zaostaje trinaest bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

616 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: