Đoković: "Blizu smo ATP turnira"

Izvor: B92

Subota, 04.10.2008.

14:28

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da još nije 100 odsto sigurno da je Beograd dobio ATP turnir za 2009. godinu, ali je potvrdio da je srpska strana dobila saglasnost organizatora turnira u Amersfortu za preuzimanje njhovog termina na ATP turneji.

"Video sam da se dosta spekulisalo po medijima poslednjih dana, ali ne mogu još 100 odsto da potvrdim da smo dobili turnir. Još diskutujemo, ostale su neke administrativne stvari da završimo, ali je tačno da smo dobili saglasnost turnira u Amersfortu", rekao je Đoković u Beogradu posle potpisivanja sponzorskog ugovora sa kompanijom 'Idea'.

Kompanija porodice Đoković "Femili sport" pregovara o otkupu turnira u Amersfortu pošto je to jedini način da Beograd dobije organizaciju turnira. Organizatori turnira u Amersfortu imaju finansijske probleme zbog čega su voljni da izađu u susret kompaniji "Femili sport".

Treći teniser sveta rekao je da teniska velesila kao što je Srbija zaslužuje da dobije turnir na kome će igrati velike svetske zvezde.

"Voleo bih da se turnir održi u Beogradu, jer mi kao teniska velesila u poslednjih par godina to zaslužujemo o čemu najbolje svedoči to da je tenis jedan od najpopalarnijih sportova u zemlji".
Đoković je istakao da mu je do kraja sezone prioritet Masters kup koji se igra u Šangaju.

"Prošle sezone sam bio po malo razočaran Šangajom, jer sam turnir završio bez pobede. Sada sam ipak u boljoj formi, zreliji sam kao igrač, ali sam svestan da još nisam dostigao vrhunac. Pre Šangaja očekuju me turniri Masters serije u Madridu i Parizu", kazao je Đoković.

Najbolji srpski teniser rekao je da Srbija nije imala sreće u žrebu za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa, ali je naglasio da ekipa u Španiji ne ide sa belom zastavom.

"Dobili smo trenutno najjaču reprezentaciju na svetu i još igramo kao gosti u Španiji. Ima još vremena do marta sledeće godine i nadam se da ću biti 100 osto spreman za te mečeve. Imamo odličnu ekipu i nemamo nameru da oputujemo sa belom zastavom", naveo je on.

Đoković je u Beogradu potpisao jednogodišnji sponzorski ugovor za kompanijom 'Idea', a odmah nakon toga otišao je na snimanje spota koji će uskoro početi da se prikazuje.

"Zadovoljstvo je što sam potpisao ugovor sa ovako velikom kompanijom. Drago mi je da je Idea prvi put ušla i u sport", kazao je najbolji sprski teniser.

Direktor 'Idee' Vladimir Bokan rekao je da će ta saradnja pomoći Đokoviću u ostvarivanju vrhunskih rezultata i promovisati saradnju privrede i sporta.

"Prvi put saradjujemo sa jednim vrhunskim sportistom i čast nam je što je to baš Nole. Spremni smo da ga podržimo u postizanju vrhunskih sportskih rezulata", zaključio je Bokan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: