DK: Đoković - Hrbati na otvaranju

N.Đoković i Dominik Hrbati otvoriće u petak duel između Slovačke i Srbije u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.09.2008.

12:53

Default images

Taj meč počinje u 16 sati, a u drugom duelu sastaće se oporavljeni Janko Tipsarević i Lukas Lacko, najbolje rangirani igrač Slovačke. U subotu se igra samo dubl meč, od 14 sati Novak Đoković i Nenad Zimonjić sastaće se sa Filipom Polašekom i Mihalom Mertinakom, dok u nedelju prvi meč od 14 sati igraju Đoković i Lacko, a zatim Tipsarević i Hrbati.

Prema propozicijama Dejvis kupa, selektori imaju pravo da promene igrače do sat vremena pred početak meča.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle žreba da mu ne smeta što će igrati prvi meč, jer u svakom slučaju želi da pobedi.

"Igrači nemaju često priliku da igraju za reprezentaciju, a ovo je jedna od takvih prilika. Veliki smo favoriti, ali moramo to da dokažemo na terenu. U poslednje dve godine u Dejvis kupu smo imali dobre rezultate, a posedujemo potencijal za još bolje", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Bratislavi.

Janko Tipsarević rekao je da bi najviše voleo da duel sa Slovačima bude odlučen već posle tri meča.

"Dejvis kup je specifično takmičenje, ali idemo na pobedu. Voleo bi da već u subotu sve bude gotovo. Hvala selektoru što me pozvao u tim, iako sam u poslednjih mesec dana imao problema sa povredom. Nadam se da ću opravdati to poverenje", kazao je Tipsarević.
Najbolji dubl igrač Srbije Nenad Zimonjić rekao je da mu je drago što su svi u ekipi zdravi, za razliku od prethodnog duela u Dejvis kupu sa Rusijom.

"Sastav je isti kao protiv Rusa, a sada je najvažnije da smo svi zdravi. Čeka nas izuzetno važan meč za opstanak u Svetskoj grupi. Daćemo sve od sebe da dobijemo maksimalnim rezultatom", poručio je Zimonjić.

Viktor Trociki izjavio je da je Srbija veliki favorit i kroz šalu se zahvalio Teniskom savezu Srbije što je ekipa kupila konzolu za igre "Plejstejšn 2".

"Hvala Teniskom savezu što su nam kupili 'Plejstejšn', to nam mnogo pomaže i doprinosi dobroj atmosferi", rekao je kroz smeh Troicki.

Predsednik TSS Slobodan Živojinović istakao je da ne sme da se zaboravi da je Slovačka pre nekoliko godina igrala u finalu Dejvis kupa.

"Oni su pre dve godine poraženi u finalu ovog takmičenja, a ovde smo mi gosti i to ne smemo da zaboravimo. Što se tiče 'Plejstejšna', kupili smo ga ekipi kao dodatnu razonodu, to je dobro za ekipu", objasnio je Zzivojinović.

Selektor Slovačke Miloslav Mečir ulogu favorita prepustio je Srbiji.

"Očigledno je da nismo favoriti. Žreb nas nije iznenadio, jer smo očekivali najbolja tri srpska igrača", kazao je Mečir.

Dominik Hrbati istakao je da će se Slovaci boriti za svaki poen, iako je priznao da će biti teško iznenaditi Srbiju.

"Znam da nisam u formi kao nekada, nisam čak ni u prvih 100. Sutra se neću boriti za sebe, već za ekipu i narod, koji me je uvek podržavao. Neću lako prepustiti nijedan poen. Verujem da možemo da iznenadimo, ali biće teško", zaključio je Hrbati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: