Obradović: "Bolji smo od Slovaka"

Izvor: B92, Beta

Subota, 13.09.2008.

14:41

Default images

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da ekipa mora maksimalno ozbiljno da shvati duel sa Slovacima, iako je slovački tim lošiji po rangu igrača na ATP listi. "Imamo veliki motiv za ovaj duel i nema veze što je po trenutnom renkingu na ATP listi Srbija mnogo bolja. Slovaci imaju iskusan tim predvodjen Dominikom Hrbatijem i zato moramo ozbiljno da se spremimo", izjavio je Obradović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Selektor Srbije je, umesto nedovoljno oporavljenog Janka Tipsarevića, u tim za duel sa Slovacima pozvao Borisa Pašanskog.

"Pašanski je izuzetan igrač, kome je najbolji renking svojevremeno bio 55. mesto na ATP listi. Prošle godine je bio u timu protiv Australije, kada nam je doneo jednu pobedu", objasnio je Obradović svoj izbor.

Obradović je rekao da dobro poznaje slovačke igrače i naveo da još ne zna ko će za njih nastupiti u dublu.

"Verujem da će Hrbati i Lukas Lacko igrati singl mečeve, a njihov selektor još nije odlučio ko će igrati dubl", kazao je Obradović.
Selektor Srbije nagovestio je da će za Srbiju u dublu najverovatnije opet igrati Nenad Zimonjić i Novak Đoković.

"U dublu su Zimonjić i Đoković pokazali da umeju dobro da odigraju. Najvažnije je da možemo da računamo na četiri dobra tenisera u ekipi", zaključio je Obradović.

Reprezentativac Srbije Viktor Troicki rekao je da Srbiji najveća opasnost preti od Hrbatija, ali je izrazio uverenje da će "orlovi" obezbediti opstanak u Svetskoj grupi.

"Nisam do sada igrao protiv Hrbatija i Lacka. Ipak, Hrbati je jedno vreme bio medju prvih 20 tenisera na svetu. Srbije u ovom trenutku, ipak, ima kvalitetnije igrače", izjavio je Troicki.

Boris Pašanski naveo je da je u dosadašnjoj karijeri nekoliko puta trenirao protiv Hrbatija i da se radi o veoma dobrom igraču.

"Nekoliko puta sam trenirao sa njim i znam da je u poslednje vreme igrao u slabijoj formi zbog oporavka od povreda. Protiv Lacka sam igrao jednom na betonu i dobio sam ga", rekao je Pašanski.

Pored Pašanskog i Troickog, za Srbiju će u Slovačkoj igrati Novak Đoković i Nenad Zimonjić. Igrači i stručni štab Srbije sutra putuju u Bratislavu. Duel Slovačke i Srbije igraće se od 19. do 21. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: