Blanka Vlašić bez džek pota

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić nije uspela da osvoji džek pot Zlatne lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 05.09.2008.

22:31

Default images

Na poslednjem mitingu Zlatne lige u Briselu Splićanka je izgubila od Nemice Ariane Fridrih i tako ostala bez nagrade vredne pola miliona dolara. Džek pot tako u potpunosti ide na račun 18-godišnje Kenijke Pamele Dželimo, koja je i šesti put trijumfovala u trci na 800 metara. Nemačka skakačica je slavila s visinom dva metra. Toliko je preskočila i Vlašićka ali zbog većeg broja pokušaja završila je na drugom mestu.

Blanka je imala problema još na visini od 194 centimetra koju je svladala tek iz trećeg pokušaja. Na 197 i 200 centimetara lestvicu rušila je po jednom.

Nemica Fridrih takođe je samo jednom rušila na 200 . Treća je završila domaća predstavnica i olimpijska pobednica Tia Helebaut, takođe sa preskočenih dva metra. Ni jedna od ove tri atletičarke nije uspela svladati lestvicu postavljenu na 202 centimetra.

Blanka je tako sezonu završila sa dva druga mesta (na Olimpijskim igrama i na posljednjem mitingu Zlatne lige) ostavši bez olimpijskog zlata i pola miliona dolara. Pre ova dva takmičenja Hrvatica je imala 34 uzastopne pobede.

Kenijka Pamela Jelimo tako je u Briselu stigla do prvoga zarađenog miliona u životu. Uverljivo je pobedila na 800 metara i, zahvaljujući Blankinom drugom mestu, uzela celi iznos džek pota.

Svetski rekorder na 100 i 200m Usain Bolt pobednik je trke na 100m na mitingu u Briselu. Olimpijski pobednik istrčao je tu deonicu za 9,77s. Drugo i treće mesto zauzeli su takođe Jamajčani – Asafa Pauel (9,83s) i Nesta Karter (10,07).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: