Antić i zvanično

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS)u sredu uveče razrešio je dužnosti selektora državne reprezentacije Miroslava Đukića.

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2008.

20:38

Default images

Na tu funkciju, kao što je i najavljeno postavljen je naš poznati stručnjak Radomir Antić. Đukić je smenjen zbog neubedljivih rezultata uoči kvalifikacija za prvenstvo sveta 2010. godine u Južnoj Africi, koje startuju 6. septembra. Ocenjeno je da bi Antić kao veliko trenersko ime mogao sa našim nacionalnim timom da izbori plasman na prvenstvo sveta.

Dogovorena je saradnja do završetka kvalifikakcija, uz mogućnost da bude produžena, zavisno od rezultata.

"Morali smo da u ovom trenutku našeg fudbala povučemo hrabrije i smelije poteze u traženju novih puteva kuda da ide naša reprezentacija. Angažovanjem Antića dobili smo takvog čoveka, jer se u prvim razgovorima pokazalo da novi selektor ima plan i način kako da odvede našu reprezentaciju na svetsko prvenstvo", rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić na konferenciji za novinare.

On je istakao da nije bilo nikakvih cenkanja oko visine ugovora ponuđenog Antiću, koji o cifri praktično nije ni hteo da razgovara nego se oslonio na ponudu Saveza.

Na osnovu takvog dogovora Karadžić je novom selektoru ponudio pristojna finansijska sredstva, koja ne izlaze iz okvira dosadašnja dva selektora Srbije koja su sedela na klupi Havijera Klementea i Miroslava Đukića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

323 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: