Remi Crvene zvezde na Kipru - 2:2

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno 2:2 (1:1) sa Apoelom na Kipru u meču drugog kola kvalifikacija za UEFA kup.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 14.08.2008.

19:49

Default images

Vodeći pogodak za tim trenera Zdenjeka Zemana postigao je Edgar u 9., a izjednačio je Jost Brurs u 34. minutu. Marcin Zevlakov je na startu drugog dela igre domaćem timu doneo potpuni preokret - 2:1, ali je Igor Burzanović u 62. minutu ponovo poravnao rezultat i time postavio konačni rezultat. Revanš utakmica na programu je 28. avgusta u Beogradu.

Srpski tim bio je bolji na početku i u finišu meča, ali evidentno je da prostora za napredak ima mnogo i da tim još nije sasvim uigran.

’Crveno-beli’ su ofanzivno počeli meč i već u 9. minutu došli su do gola. Burzanović je centrirao sa leve strane, lopta se odbila od nespretnog Brursa, a Edgar je desnom nogom po zemlji postigao gol za vođstvo.

Od tog trenutka Apoel u potpunosti preuzima inicijativu. Ona se u startu manifestovala šutevima sa distance, a u 21. minutu Kiprani su imali odličnu priliku. Radivojević je loše procenio putanju lopte i bespotrebno je propustio, a Zevlakov je iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže.

Hrisis je u 23. minutu ubacio loptu sa desne strane, odbrana Zvezde je delovala krajnje neuigrano, ali Paulista je srećom glavom šutirao preko prečke. U 34. minutu tim Ivana Jovanovića stiže do, mora se priznati, zasluženog izjednačenja. Marković je nepropisno startovao na Paulistu, a levonogi Brurs je poslao loptu u gornji levi ugao golmana Radivojevića – 1:1.

U 40. minutu poljski reprezentativac Gžegož Bronovicki se povredio, a u igru je ušao Pavle Ninkov i zauzeo mesto desnog beka. Marjan Marković je prešao na levu stranu.

Poslednju šansu u prvom delu igre Apoel je imao u 43. minutu. Kiprani su dobro kombinovali po levoj strani, Florea je centrirao po zemlji, Zevlakov mudro dodirnuo loptu, a Radivojević skreće loptu i sprečava izvestan pogodak.
Tek što je počelo drugo poluvreme Apoel je došao do prednosti. Kompletna Zvezdina odbrana bila je izigrana. Marković je bio neoprezan i Haralampidis je uspeo da primi loptu na desnoj strani posle dodavanja iz sredine. Usledio je centaršut, Gaj je zakasnio i Zevalkovu nije bilo teško da pogodi za 2:1.

Ništa značajnije nije se dešavalo na terenu u narednih 10-ak minuta. Apoel je bio zadovoljan vođstvom, a Zvezda nije uspevala da poveže redove.

Tako je bilo sve do 62. minuta kada su 'crveno-beli' uspeli da izjednače rezultat. Ninkov je loše zahvatio loptu u pokušaju da šutne, ona je po zemlji ušla u šesnaesterac, Subašić je lepo odložio za Burzanovića, a crnogorski reprezentativac šutirao precizno sa 20-ak metara - 2:2.

Neposredno posle izjednačenja Apoel je imao još jednu lepu priliku, ali je nije iskoristio.

Tempo je naglo opao u drugoj polovini drugog poluvremena i oba tima su teško stizala do gola protivnika.

Primirje je trajalo do 81. minuta, kada je Tričkovski promašio šansi utakmice. Milijaš je vrhunski prihvatio loptu, uposlio Tričkovskog, koji je ostao 1 na 1 sa golmanom Hjotisom. Imao je Makedonac mnogo vremena da se adekvatno namesti i uputi udarac, ali lopta je završila nekoliko centimetara pored stative.

U 85. minutu umesto Blažića u igru je ušao doskorašnji kapiten Ognjen Koroman. Čini se da je Zeman malo zakasnio sa tom izmenom jer je bilo očigledno da se Kiprani jedva kreću po terenu i da Koroman svojom brzinom i agilnošću može bitno da ih poremeti. Za 10-ak minuta provedenih na igralištu povremeni reprezentativac Srbije dva puta je oboren, a Zvezda je bila znatno bliža golu.

Kada se uzme u obzir ceo tok utakmice, Zvezda je izborila vrlo povoljan rezultat pred revanš na Marakani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

275 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: