Rajevac novi selektor Gane

Milovan Rajevac, sada već bivši trener Borca iz Čačka, preuzeo je vođenje nacionalnog tima Gane.

Izvor: B92

Sreda, 13.08.2008.

10:44

Default images

Rajevac je potpisao dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Gane i od četvrtka će i zvanično biti selektor. U trci za mestom selektora Gane bili su još i Ilija Petković, Slobodan Santrač i Miodrag Ješić, kao i Nemci Gvido Buhvald, Klaus Topmeler, Bernd Kraus i Austrijanac Josef Hicfelberger. Rajevac je iskustvo vođenja nacionalnih selekcija stekao kao asistent Bore Milutinovića, koji je bio na čelu Kine, SAD i Katara.

Kao cilj, pred Rajevca je postavljeno da se Gana dovede među deset najboljih reprezentacija na FIFA rang listi, a pre svega da se plasira na Svetsko Prvenstvo u Južnoj Africi za dve godine.

Ovo je za mene izazov karijere. Naravno da se ni na novoj funkciji ne plašim onoga što me čeka, verujem da ćemo posao odraditi bez greške, a puno mi je srce kada se setim da su reprezentaciju Gane predvodila dvojica srpskih stručnjaka – Milan Živadinović i Ratomir Dujković“, izjavio je Rajevac.

Rajevac je na klupi Gane nasledio Francuza Kloda L Roja.

Primenićemo moj omiljeni stil igre 4-2-3-1. Nadam se da ću opravdati ukazano poverenje“, dodao je novi selektor Gane.

Reprezentacija Gane će najverovatnije biti gost Srbije sredinom novembra, a prvi meč sa novim selektorom odigraće već 26. avgusta, u Tanzaniji.

Rajevac će Borac poslednji put prevoditi sa klupe u četvrtak u Smederevu, gde će čačanski klub dočekati Lokomotivu iz Sofije u drugom kolu kvalifikacija za Kup UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: