Garbahosa u Himkiju Nahbar u Dinamu

Španski reprezentativac Horhe Garbahosa potpisaće sa ruskim Himkijem dvogodišnji ugovor , piše španska „Marka“.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Utorak, 22.07.2008.

11:05

Default images

Garbahosa, koji je prošlog meseca raskinuo ugovor sa Toronto Reptorsima jer nisu hteli da ga puste da igra na Olimpijskim igrama, definitivno je odlučio da potpiše šest miliona evra vredan ugovor sa ruskim timom u kojem će da igra zajedno sa dosadašnjim saigračem iz Toronta Karlosom Delfinom, ali i sa doskorašnjim plejmejkerom Partizana Miltonom Palasiom.

Pre dolaska u Raptorse 2006. 31-godišnji Španac u Evropi je igrao za Taukeramiku, Beneton i Unikahu iz Malage. Sa reprezentacijom Španije osvojio je titulu svetskog šampiona 2006, a bio je i dva puta vicešampion Evrope 2003. i 2007.
Pored Garbahose još jedan NBA igrač će da pojača rusku ligu. Reč je o Slovencu Boštjanu Nahbaru koji je prešao u Dinamo iz Moskve. Bivši igrač Hjustona, Nju Orlinsa i Nju Džersi Netsa potpisao je trogodišnji ugovor vredan devet miliona evra, sa klauzulom da na kraju svake sezone ima opciju da otkupi svoj ugovor ukoliko odluči da se vrati u NBA. Nahbar je karijeru počeo u Olimpiji iz Ljubljane, a pre odlaska u NBA 2002. godine igrao je za Beneton iz Treviza.

Dolaskom Garbahose, Nahbara i Delfina ruska liga ove sezone pretenduje da postane najjača u evropi , a evropska košarka će sigurno postati kvalitetnija s obzirom da se još nekoliko igrača vratilo iz NBA lige, pre svih Huan Karlos Navaro koji je u junu potpisao petogodišnji ugovor sa Barselonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: