Čović: Spreman sam da uđem u Zvezdu

Vlasnik košarkaškog kluba FMP iz Železnika Nebojša Čović izjavio je da je spreman da uđe u Crvenu zvezdu.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 17.07.2008.

15:05

Default images

Čović je na vanrednoj konferenciji za novinare istakao da je već napravljen kompletan novi sistem funkcionisanja dva kluba. "Vrh novog sistema bila bi Crvena zvezda. Tim bi činila četvorica sadašnjih igrača Zvezde i košarkaši FMP-a uz dva ili tri pojačanja. S tim, što bismo voleli da trener bude Božidar Maljković", rekao je Čović.

Mandat upravi Crvene zvezde istekao je u junu, posle čega je formirana Radna grupa. FMP i Zvezda su i ranije imali kontakte oko spajanja dva tima, ali nikada se nije otvoreno i javno govorilo o tome kao sada.

"Mi nismo za dovodjenje starih i skupih igrača. Mislili smo da budžet kompletnog sistema bude tri do tri i po miliona evra, u koji bi bile uključene i mladje kategorije koje su medju najboljim u Evropi. Mi smo jasno rekli - tamo gde mi predsedavamo mi odlučujemo", rekao je Čović.

On je naglasio da su spremni za razgovor sa čelnicima Zvezde.

"Spremni smo za razgovor sa svima, ali sada smo hteli jasno da kažemo o čemu se radi da se ne bi naša imena povlačila po novinama".

Prema tom planu Nebojša Čović bi bio predsednik Zvezde i ne bi bio na funkciji u FMP Železniku. Sve tri sale kluba iz Železnika bile bi na raspolagtanju ekipama iz oba tima, ali bi centar bio Pionir, gde bi Zvezda igrala mečeve i trenirala.
Čović je rekao da su on i funkcioner FMP-a Raša Radovanović razgovarali sa Božidarom Maljkovićem i preneli mu svoje želje. Rekao je da bi u slučaju da se program realizuje, oni tražili pomoć od države za dosadašnja dugovanja Crvene zvezde, ali i dodao da bi on uneo svoj kapital.

Na pitanje novinara da li mu je žao što bi u tom slučaju prvi tim FMP-a imao manje šansi da osvaja trofeje i igra polufinala i finala, Čović je rekao da nema sentimentalnih osećanja.

"Posao je posao, a ovde je posao u pitanju. Imamo 30 seniorskih igrača na raspolaganju i tim koji bi nam ostao bio bi dovoljan za takmičenje u regionalnoj i domaćoj ligi. Mislim da je vreme da se usvoji nov koncept u sportu, jer ne mogu klubovi da se oslanjaju na pomoć države, pošto ona mora da finansira reprezentaciju", rekao je Čović.

Predsednik FMP-a je istako da to ne bi bio sukob interesa, jer su funkcije jasno razdvojene.

Čović je potvrdio konstataciju novinara da je on navijač Zvezde.

"Za razliku od drugih, ja to nikad nisam krio. Ja sam 'cigan'", rekao je Čović koristeći stari nadimak navijača Zvezde.

Čović i Radovanović su istakli da FMP ima sklopljen tim i budžet za sledeću sezonu, tako da oni neće imati štete ako do saradnje sa Zvezdom ne dodje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: