EP: Srbija u finalu!!!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale šampionata Evrope u Španiji, pobedom nad Mađarskom u polufinalu 8:7.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Petak, 11.07.2008.

22:27

Default images

Posle regularnih 32 minuta rezultat je bio nerešen, 7:7 (0:0, 3:1, 1:3, 3:3), pa je naš tim do borbe za trofej došao boljom igrom u produžecima. Vlada Vujasinović postigao je tri gola, Aleksandar Šapić dva, a Filipović, Rađen, i Udovičić po jedan. Protivnik Srbije u borbi za odbranu trofeja biće Crna Gora, koja je u drugom polufinalu savladala Hrvatsku sa 9:7. Finale se igra u nedelju u 21 čas.

Meč sa Mađarskom obilovao je sjajnim odbranama dve najtrofejnije selekcije na svetu. U prvoj deonici nije bilo golova, a najbliži vođstvu u tom periodu bili su Mađari koji su u šestom minutu imali peterac. Ipak, sjajni Denis Šefik bio je uspešniji od Kašaša, pa je na prvom odmoru bilo 0:0.

Mađari su sve četiri četvrtine, kao i dva produžetka počinjali svojim napadima pošto su svaki put brže plivali, ali im to ipak nije donelo prevagu na kraju.

Početak druge četvrtine ličio je na prvu, pa je bilo pitanje da li će uopšte i biti golova na ovoj utakmici. Pozitivan odgovor je stigao tek u petom minutu druge deonice, a prvi gol na meču postigao je Filip Filipović

Naš tim je i posle datog gola nastavio sa sjajnom odbranom, pa je minut i 20 sekundi pre kraja prvog poluvremena Rađen poovećao na 2:0 posle sjajne asistencije Filipovića na drugu stativu.

Ipak, praktično već u sledećem napadu Kiš je smanjio na 2:1, i činilo se da će tim Dejana Udovičića na poluvremenu imati samo gol prednosti. Tako nije mislio sjajni Vlada Vujasinović koji je 20 sekundi pre kraja postavio konačan rezultat prvog dela fenomenalnim golom. Vujasinović je još jednom pokazao da igra najbolje u najtežim trenucima, i pogađao je kada je to bilo najpotrebnije našem timu.
Početkom drugog poluvremena Mađari su krenuli dosta agresivnije, i za samo četiri minuta uspeli su da postignu duplo više golova nego u celom prvom poluvremenu. Iskusni Tibor Benedek je smanjio na 3:2, a izjednačio je Gergeji Kiš.

Već u sledećem napadu posle izjednačenja Vujasinović svojim drugim golom donosi srpskom timu novu prednost, ali je Mađarska u finišu treće deonice uspela ponovo da izjednači.

Četvrta četvrtina počinje golom Tamaša Kašaša za prvo vođstvo Mađara na utakmici (5:4). Naša ekipa je u tim trenucima delovala pomalo izgubljeno u bazenu, pa su Mađari četiri minuta pre kraja golom Molnara došli do velikih 7:5.

Svoju veličinu tada je još jednom pokazao Vlada Vujasinović, koji je već u sledećem napadu sjajnim lob udarcem vratio naš tim u igru (7:6). Imao je naš tim ubrzo zatim i priliku za izjednačenje, ali je Nikić promašio iz dobre pozicije u situaciji kada je naš tim imao igračem više.

Izjednačenje je ipak stiglo minut ipo pre kraja, a gol koji je Srbiji doneo produžetke postigao je Vanja Udovičić. Srbija je u poslednjem minutu imala priliku i za potpuni preokret, ali je Filipović izblokiran, a na drugoj strani Mađari takođe nisu bili uspešni.

Dodatna tri minuta počinju takođe napadom Mađara, ali to nije sprečilo izabranike Dejana Udovičića da postignu jedini gol u produžecima. Pobedonosni gol postigao je Aleksandar Šapić u finišu prvog produžetka, a Srbija je sjajnom odbranim u poslednja tri minuta uspela da zadrži stečenu prednost, i izbori novo finale.

Selektor Srbije Dejan Udovičić bio je oduševljen pobedom i ocenio je da su utakmice Srbije i Mađarske uvek uzbudljive.

"Uvek je pravi triler kada igramo protiv Madjarske i njenih super zvezda. Nikad nije gotovo i morate verovati u pobedu do poslednje sekunde. Nije nam prvi put da se gubimo i da se vratimo, i na kraju pobedimo", rekao je Udovičić.

Selektor Mađarske Deneš Kemenji ocenio je da je pobeda Srbije zaslužena.

"Semafor nikad ne laže. Imali smo mnogo dobrih šansi da pobedimo u regularnom delu utakmice", kazao je on.

Mađarska četiri godine nije pobedila Srbiju u vaterpolu, a Kašaš je slikovito opisao dvoboje starih rivala u poslednje vreme: "Naše utakmice su uvek jako neizvesne, ali je kraj uvek isti: Srbija pobeđuje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

278 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: