Srbija ubedljiva na startu EP

Vaterpolisti Srbije pobedili su Nemačku 17:5 (2:1, 5:1, 6:1, 4:2), na startu 28. Evropskog prvenstva u Malagi.

Izvor: B92

Petak, 04.07.2008.

13:38

Default images

Aleksandar Šapić bio je najefikasniji u srpskom timu sa pet golova, Duško Pjetlović je postigao tri, a Filip Filipović i Vanja Udovičić po dva. Ekipa Dejana Udovičića je tako uspešno počela odbranu titule osvojene pre dve godine na šampionatu u Beogradu. Protivnik našeg tima u drugom kolu biće selekcija Makedonije koja je u petak zabeležila pobedu nad Rumunijom. Taj meč igra se u subotu od 9.30.

Reprezentacija Nemačke pružila je srpskim ’delfinima’ dostojan otpor samo u prvoj četvrtini. Naš tim je poveo 1:0, bivši član Crvene zvezde a sada reprezentativac Nemačke Marko Savić izjednačio je na 1:1, ali je njegov prezimenjak Dejan doneo Srbiji prednost na prvom odmoru.

U drugoj deonici razigrao se Aleksandar Šapić, koji je u tom periodu postigao tri gola za ubedljivih 7:2 na poluvremenu.

Treća četvrtijna pripala je Dušku Pjetloviću i Vanji Udovičiću, koji su postigli pet od šest golova našeg tima za 13:4 pred poslednju deonicu. U nastavku meča naš tim se opustio, pa su Nemci uspeli da postignu dva gola do kraja za konačnih 17:5.

Srbija - Nemačka 17:5

Srbija: Šefik, Prlainović 1, Radjen 1, Udovičić 2, Savić 1, Pijetlovć 3, Nikić 1, Filipović 2, Chirić, Šapić 5, Vujasinović, Peković 1, Soro.
Nemačka: Čigir, Naroska, Real, Savić 1, Dirolf, Police, Nosek 2, Švertvitis, Krojcam, Oler 2, Šloterbek, Mekbin, Celmer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: