Petlići Zvezde osvojili titulu

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2008.

23:08

Default images

Petlići FK Crvena zvezda osvojili su Prvu ligu petlića Fudbalskog saveza Beograda. Zvezda je u 26 utakmica osvojila 73 boda od mogućih 78, uz najbolju odbranu, koja je primila samo pet golova. Crveno-beli, koje trenira Dejan Gluščević, nadmašili su za šest bodova najefikasniju ekipu lige Partizan, iza koga su ostali Rad, Bežanija i OFK Beograd.

U prvom zvaničnom ligaškom takmičenju Zvezdina generacija 1995, koja iza sebe ima nekoliko osvojenih internacionalnih turnira, u proseku je postizala 5,19, a primala 0,19 golova po utakmici.

Za svoje uspehe u savladavanju zadataka iz razvojnog programa igrača pa i takmičarske uspehe generacija 1995 godišta je nagrađena najvećom nagradom za mladog fudbalera. Umesto posete sadržajima koje koriste prvotimci najtrofejnijeg srpskog kluba rukovodioci FK Crvena zvezda su odlučili da šampioni Prve lige petlića poslednju prvenstvenu utakmicu ove sezone odigraju na terenu prvog tima koristeći svlačionice prvog tima. Motivisani ovim gestom petlići su potvrdili šampionsku titulu visokom pobedom od 9:0 protiv Kolubare iz Lazarevca golovima Jovanovića, Jakšića, Popovića, Maksimovića, Nikolića, Mrkele i trostrukog strelca Jankovića 3. Titula je proslavljena u restoranu kluba, a trener Gluščević igračima je poklonio tortu sa klupskim grbom.

"Lepši rođendanski poklon od mojih učenika nisam mogao da poželim i ova generacija je pokazala da može da ispuni očekivanja kluba“, kaže Dejan Gluščević. " Razvoj igrača i tima 1995. godišta nije moguć bez pomoći mojih kolega trenera, službe za identifikaciju talentovanih fudbalera, medicinske službe i svih onih koji aktivno učestvuju u razvoju budućih prvotimaca FK Crvena zvezda pa pohvale za uspehe selekcije petlića FK Crvena zvezda idu svima njima !"

Još jedno priznanje za Zvezdine petliće stiglo je iz Fudbalskog saveza Srbije koje je selektiralo Jakšić Nemanju, Janković Filipa, Janjić Vasilija, Milošević Stefana, Stojković Nikolu, Stupar Branka i Šuljagić Rastka za trening kamp FSS u Karatašu kod Kladova. Generacija 1995. godišta se nalazi na zasluženom odmoru do 26. jula i sprema se u goste Ajaksu na poziv koji je dobila posle fudbalskog druženja u Grčkoj i planira da novu sezonu otpočne tradicionalnim turnirom u Mančesteru.

Šampionsku generaciju Zvezdinih petlića čine golmani Rajković, Šuljagić i Vukašinović, odbrambeni igrači Jakšić, Milošević, Jovanović, Popović, Milutinović i Karaklajić, vezni fudbaleri Janjić, Stojković, Maksimović, Piščević, Brkić, Petrović i Negić i napadači Janković, Nikolić , Ilić, Mrkela, Milanović, Stupar, Kuprešanin i Vasiljević .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: