Poraz Srbije u Burghauzenu

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2008.

20:56

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Rusije 2:1, u prijateljskoj utakmici igranoj u Burghauzenu. Rusi su poveli u 12. minutu golom Pogrebnijaka, izjednačio je Marko Pantelić u 41. minutu, a konačan rezultat postavio je Pavličenko u trećem minutu drugog poluvremena. Posle remija sa Republikom Irskom, ovo je bio drugi prijateljski duel Srbije. Treću i poslednju proveru izabranici Miroslava Đukića imaće u subotu protiv Nemačke u Gelzenkirhenu.

U odnosu na meč u Dablinu i remija sa Republikom Irskom, Đukić je protiv Rusije mogao da računa na Dejana Milovanovića (Crvena zvezda), Pavla Ninkova (Crvena zvezda) i Zorana Tošića (Partizan), koji su se priključili posle finiša u Meridijan Superligi.

Srbija je duel sa timom Gusa Hidinka počela u sledećem sastavu: Dišljanković, Ninkov, Kolarov, Rajković, Vidić, Kačar, Milovanović, Tošić, Kovačević, Despotović, Pantelić.

Rusija je do vođstva od 1:0 došla iz praktično prve prilike na utakmici. Pavel Pogrebnjak je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, a lopta se, iako je išla u ugao bliži golmanu Srbije Vladimiru Dišljenkoviću, o stativu odbila u mrežu "orlova". Pogrebnjak je zbog povrede četiri minuta kasnije napustio teren na kome ga je zamenio Pavličenko, koji je ubrzo mogao da se upiše u listu strelaca, ali je sa ivice kaznenog prostora sa leve strane šutirao pored gola.

Minut ranije i Srbija je imala prvu priliku na utakmici, ali je Marko Pantelić, posle centaršuta Dejana Milovanovića iz slobodnog udarca, glavom iz neposredne blizine prebacio protivnički gol. Rusi su novu priliku imali u 23. minutu kada je Igor Semšov posle asistencije Pavličenka, šutirao sa 15 metara, ali je Dišljenković bio siguran.

Srpski fudbaleri su potom uspostavili ravnotežu na terenu, usporili igru i novonastalu situaciju iskoristili postizanjem izjednačujućeg gola, posle greške odbrane Rusije. Pantelić, koji je postigao gol i u subotnjem prijateljskom duelu sa Irskom, prekinuo je pas ruskih odbrambenih fudbalera u protivničkom kaznenom prostoru, prevario Romana Širokova, a zatim i golmana "baćuški" Igora Akinfejeva.

Izjednačujući gol, ipak, nije preokrenuo tok utakmice u kojoj su Rusi, koji su do kraja prvog poluvremena imali još dve prilike da stignu do novog vođstva, bili bolji tim. Prvi put je Ruse zaustavio Dišljenković, koji je odbranio novi pokušaj Semšova sa 15 metara. Drugi put, mrežu Srbije sačuvao je Slobodan Rajković, koji je, posle greške Dišljenkovića, na gol liniji zaustavio šut ruskog kapitena Sergeja Semaka sa sedam metara.

Rusi su, ipak, do vodjstva došli već na početku drugog poluvremena, posle brzog kontranapada i dodavanja odbeglog Dmitrija Sičeva Pavličenku, koji je sa peterca bio siguran. Srbija je do izjednačenja mogla u 56. minutu, ponovo posle greške ruske odbrane. Loptu je u kaznenom prostoru Rusije ovaj put ukrao Zoran Tošić, ali je sa sedam metara iskosa neprecizno šutirao.

Ritam igre je potom ponovo opao, pa je do kraja meča bilo malo prilika. Najbolju su tri minuta pre kraja propustili Rusi, koji nisu kaznili još jednu sporu reakciju srpske odbrane na kontranapad protivnika.

Srpski selektor Miroslav Djukić tako je pretrpeo i drugi poraz na klupi "orlova". Srbija je, pod vodjstvom Djukića, igrala nerešeno sa Makedonijom i Irskom, a izgubila od Ukrajine i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: