Jokanović: Nema vremena za slavlje

Izvor: Nina Kolundžija

Sreda, 07.05.2008.

21:32

Default images

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović izrazio je u sredu zadovoljstvo zbog osvajanja trofeja u Lav Kupu Srbije, ali je istakao da njegova ekipa nema vremena za slavlje, jer se još bori i za titulu šampiona države.

"Današnji zadatak smo uspešno obavili, ali sada nas čeka završnica šampionata, jer nam je ta titula podjednako važna, kao i ovaj Kup. Verujem da ćemo uz navijače, koji su i danas bili silni, sigurno koračati u naredna četiri kola u prvenstvu", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan je do trofeja u nacionalnom Kupu, 10. u klupskoj istoriji, došao pošto je pobedio Zemun sa 3:0.

"Odigrali smo dobro, iako je i Zemun imao svoje prilike, ali ih nije iskoristio. Možda smo mi mogli da postignemo još neki gol", ocenio je Jokanović, koji je ušao u istoriju Partizana kao prvi čovek koji je nacionalni Kup osvajao i kao igrač i kao trener "crno-belih".

Najzaslužniji za pobedu Partizana nad Zemunom bio je senegalski napadač Lamin Dijara.

"Presrećan sam i zbog osvajanja trofeja i zato što sam postigao het-trik, ali slaviću ova tri gola tek na kraju šampionata. Prvenstvo nam je, ipak, prioritet", kazao je Dijara.

Kapiten "crno-belih" Stevan Jovetić složio se sa ocenom da Partizan nema vremena za slavlje, jer u poslednja četiri kola u Meridijan Superligi Srbije mora da odbrani tri boda prednosti nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom.

"Pružili smo dosta dobru partiju, najvažnije je da smo osvojili prvi trofej u sezoni, ali zaista nemamo vremena da slavimo, jer moramo da se odmorimo i spremimo za subotnji meč sa Banatom", naveo je Jovetić.

Trener Zemuna Slobodan Kustudić slikovito se izrazio rekavši da je za njegovu ekipu završena lepa bajka.

"Trudili smo se koliko smo mogli, ali je razlika u klasi bila očigledna. Ovo je bila naša lepa bajka, a sada se vraćamo u surovu stvarnost, pošto moramo da se borimo za opstanak u drugoj ligi", kazao je Kustudić.

Golman Zemuna Nemanja Jovšić čestitao je svom bivšem klubu na trofeju i poželeo "crno-belima" da se okite i titulom šampiona. Jovšić je, takođe, rekao da Kup nije najvažnije takmičenje za Zemun, ali iz sasvim suprotnih razloga od Partizanovih.

"Nama je primarni cilj da ostanemo u drugoj ligi. Čestitam Partizanu na osvajanju Kupa, želim im da osvoje i prvenstvo i donesu nam mogućnost da sledeće sezone igramo u Kupu Uefa. Pružili smo 'crno-belima' otpor koliki smo mogli, ali su jednostavno bili mnogo bolji", kazao je Jovšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: