Nesporazum između PTT-a i tenisera

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 28.04.2008.

16:52

Default images

Teniserke Srbije Ana Ivanović i Jelena Janković nisu želele da dođu na promociju poštanskih maraka sa njihovim likom, ali su istakle da im je velika čast što se njihov lik našao na njima. Janko Tipsarević nalazi se na marki od 20 dinara, Jelena Janković i Nenad Zimonjić od 30, Ana Ivanović od 40, dok je nominalna vrednost marke Novaka Đokovića 46 dinara.

"Svi smo ponosni što imamo likove na markama, ali bio je nesporazum u komunikaciji i trebalo bi da nam se objasne neki detalji", rekla je Ana Ivanović na konferenciji za novinare u Teniskom savezu Srbije, koja je održana u isto vreme kada je trebalo da se održi promocija. Marke je dobilo petoro tenisera koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama.

"Mi smo svi deo olimpijskog tima. Trebalo bi svi igrači da imaju istu vrednost. To jeste velika čast, samo treba da utvrdimo vrednost", rekla je Jankovićeva.

Koordinator izvršnog direktora za poštanski saobraćaj PTT-a Vesna Rudić rekla je agenciji Beta da je to preduzeće bilo "pomalo neprijatno iznenađeno", ali je istakla da je nesporazum već izglađen.

"Apoeni nemaju veze sa poštovanjem ili vrednovanjem sportista. Svi apoeni su važni i oni poštuju filatelističku i poštansku formu i čine komplet. Oni su kao novčanice, važne su i one od 1.000 i od 100 dinara, i to ko je na njima ne označava vrednovanje", rekla je Rudićeva.

Rudićeva je istakla da je cilj PTT-a, jednog od sponzora olimpijskog tima, bila promocija sporta i navela da su kontakti već uspostavljeni nesporazum rešen i da će se promocija održati narednih dana.

"Objasnili smo da je to filatelistički komplet, koji mora sadržati sve apoene. I oni manji su važni, kada, na primer, šaljete dopisnicu. Najvažnije je da su svi u kompletu, nije nam padalo napamet da nekog degradiramo. Nominala nije izraz poštovanja", rekla je Rudićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: