VSS uvažio Džajićevu žalbu

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2008.

14:59

Default images

Vrhovni sud Srbije saopštio je da je uvažio žalbu branioca Dragana Džajića i ukinuo rešenje Okružnog suda u Beogradu, kojim je nekadašnjem predsedniku fudbalskog kluba Crvena zvezda i njegovim saradnicima Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću produžen pritvor. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. U isto vreme, Okružno javno tužilaštvo podnelo je zahtev za proširenje istrage protiv trojice optuženih, ovog puta u vezi sa transferom Perice Ognjenovića u Real Madrid.

Vrhovni sud je odluku obrazložio ocenom da je Džajiću pritvor produžen uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer nema činjenica koje ukazuju na to da bi okrivljeni, ako bi se našli na slobodi, ometali postupak uticanjem na nesaslušane svedoke.

Džajić, nekadašnji generalni sekretar "crveno-belih" Cvetković i bivši sekretar kluba Marinković pritvoreni su 5. februara zbog sumnje da su zloupotrebili položaj u Zvezdi i na transferu Gorana Drulića u Saragosu protivpravno prisvojili više od šest miliona evra.

Istraga protiv Džajića i Cvetkovića kasnije je proširena i zbog transfera Zorana Njeguša u madridski Atletiko na kome su nekadašnji funkcioneri Zvezde navodno prisvojili tri i po miliona maraka. Okružni sud u Beogradu istragu protiv Džajića i Marinkovića potom je proširio i na transfer Nemanje Vidića u moskovski Spartak, na kome su bivši funkcioneri "crveno-belih" navodno zaradili dva miliona evra.

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je podnelo novi zahtev za proširenje istrage protiv Džajića i Cvetkovića zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i prilikom transfera Perice Ognjenovića u madridski Real.

Ognjenović je u Zvezdi igrao od 1994. do 1998. godine, kada je prešao u Real za, kako su spekulisali mediji, tri miliona nemačkih maraka. Mediji su izvestili da su "crveno-beli" u finansijskim knjigama prikazali da je transfer bio vredan dva miliona maraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: