Ljubinko Drulović na klupi Banata

Izvor: B92, Beta

Petak, 04.04.2008.

11:17

Default images

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Ljubinko Drulović novi je trener fudbalera Banata iz Zrenjanina. Drulović je u Banat došao posredstvom sportskog direktora kluba Branka Savića, sa kojim je nekada igrao u Prtizanu.

"Zašto bih ga odbio, kada je to, iskren da budem, izazov za mene. Izazov koji, nadam se, u sebi nosi i opstanak u srpskoj fudbalskoj eliti. Pred Banatom je 10 mečeva, 10 finala", rekao je Drulović za "Sport".

Drulović, član reprezentacije Jugoslavije na Svetskom prvenstvu 1998. godine, na klupi Banata nasledio je Žarka Solda, koji je prošle nedelje podneo ostavku posle ubedljivog poraza od Bežanije od 2:6.

"O kvalitetu sastava Banata ne bih da pričam. Na umu mi je samo cilj, a on je poznat. Na meni je da ga sa kadrom koji mi je na raspolaganju i ostvarim. Dogovoreno je da se u Zrenjaninu zadržim do isteka prvenstva, a u zavisnosti od rezultata moguće je i da produžim boravak na klupi Banata", dodao je Drulović.

Drulović je izjavio da je oduvek imao za cilj da posle igračke karijere postane trener.

"Još kada sam kao mali počeo da treniram fudbal, znao sam da ću jednog dana početi da se bavim trenerskim poslom. Zimus, kada sam bio u Beogradu, imao sam pregovore sa jednim našim klubom koji su na kraju propali. Kada me je pozvao bivši saigrač iz Partizana Branko Savić, odmah sam prihvatio da dodjem u Banat", rekao je Drulović u intervjuu agenciji Beta.
Ekipa Banata trenutno zauzima osmo mesto u šampionatu Srbije, a Drulović kaže da je glavni cilj da ekipa sačuva prvoligaški status.

"Do kraja prvenstva ostalo nam je još 11 utakmica i mnogo bodova je u igri. Jedini nam je cilj do kraja šampionata da izborimo opstanak, iako sam svestan da nas čeka težak posao. Želim maksimalno pošteno da udjem u ovaj angažman", istakao je Drulović.

Drulović je dodao da nije imao dovoljno vremena da se upozna sa ekipom, ali veruje da Banat po svemu zaslužuje da igra u najboljem srpskom takmičenju.

"Malo vremena sam imao da se upoznam sa timom. Verujem da ćemo u budućnosti imati priliku da dobro radimo i dodjemo do rezultata, jer klub i grad Zrenjanin po svemu zaslužuju prvoligaški fudbal. Verujem da do kraja sezone možemo da napravimo mnogo toga dobrog", istakao je Drulović.

Drulović je kao trener u srpski fudbal došao samo dva dana pred 133. večiti derbi Partizana i Crvene zvezde.

"Derbi je uvek neizvesna utakmica, u kojoj obe ekipe imaju svoje šanse i teško da može da postoji favorit. Verujem da su sutra sva tri ishoda moguća", kazao je Drulović.
Drulović, koji je igrao za reprezentaciju na Mundijalu 1998. i EP 2000, naveo je da nije gledao mečeve ekipe Miroslava Djukića, ali da veruje da će Srbija vremenom igrati sve bolje.

"Nažalost, nisam stigao da odgledam utakmice sa Makedonijom i Ukrajinom, ali sam pratio šta se dešavalo preko novina. Đukić je, kao i ja, mlad trener i tek je počeo da stvara ekipu. Ima dosta igrača po inostranstvu, a okupljanja su retka i sve to mora da uklopi. Nije lako biti u njegovoj koži", rekao je Drulović.

Drulović je dodao i da uspeh "orlova" u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi zavisi od mnogih stvari.

"Sigurno je da je meni lakše da radim u klubu, nego Đukiću u reprezentaciji. Uspeh tima koji vodi ne zavisi samo od njega, počevši od saveza, preko stručnog štaba, pa do same ekipe i toga kako su se igrači uklopili", zaključio je novi trener Banata.

Drulović, koji je igračku afirmaciju stekao u ekipi portugalskog Porta, sa Banatom je potpisao ugovor do kraja sezone, a ukoliko postigne dobre rezultate, saradnja će biti produžena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: