Stanković i Vidić na razgovoru

Izvor: B92, Sport

Utorak, 25.03.2008.

23:45

Default images

Operativci za suzbijanje privrednog kriminala MUP Srbije obavili su informativne razgovore sa reprezentativcima Srbije Dejanom Stankovićem i Nemanjom Vidićem, saznaje DSL Sport. Ispitivanje je obavljeno u nastavku istrage protiv bivših funkcionera Crvene zvezde Dragana Džajića i Vladimira Cvetkovića o malverzacijama sa transferima fudbalera najtrofejnijeg srpskog kluba.

Stanković i Vidić, nekadašnji kapiteni crveno-belih, saslušani su u ponedeljak, u prostorijama hotela „Prezident“ u Kovilovu, gde se okupila fudbalska reprezentacija Srbije, koja je sledećeg dana otputovala u Ukrajinu.

Kako saznajemo, operativce policije interesovali su transferi Stankovića u Lacio 1998, kao i Vidića u moskovski Spartak 2004. godine.

Prema dostupnim podacima, sadašnji prvotimac Intera prodat je Laciju za 27 miliona nemačkih maraka, dok transfer današnjeg štopera Mančester Junajteda, u ruski klub, iznosio 5,6 miliona evra.

Vidić i Stanković, kako saznajemo, detaljno su policiji dali podatke i izneli saznanja o pomenutim transferima. Odgovorili su na svako pitanje inspektora.

Da li je i šta sumnjivo u papirima oko ovih kupoprodaja, policija će saopštiti narednih dana.

U policiji tvrde da svakodnevno rade na proverama svih transfera, ne samo Zvezdinih fudbalera u proteklih deset godina.

Najdalje se odmaklo u slučaju crveno-belih, Obilića i OFK Beograda, ali su pod lupom i Partizan, Vojvodina, Čukarički...

Nedavno je za Zvezdanom Terzićem, predsednikom FSS u ostavci, raspisana potraga zbog sumnje da je kao direktor OFK Beograda zloupotrebio službeni položaj, prilikom transfera Vanje Grubača u Hamburger 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: