Partizan ponovo bolji od Cibone

Izvor: B92, Beta

Utorak, 25.03.2008.

21:39

Default images

Košarkaši Partizana Igokee dobili su prvi meč četvrtfinalne serije sa Cibonom. Partizan je savladao Zagrepčane rezultatom 90:80 (24:26, 22:15, 17:14, 27:25). Meč broj dva igra se u glavnom gradu Hrvatske u četvrtak. U slučaju pobede Partizan bi se plasirao za završni turnir. Ako pobedi Cibona, majstorica se u subotu igra u Pioniru.

Najefikasniji u beogradskoj ekipi bio je Nikola Peković, koji je uz 19 poena zabeležio 6 skokova. Četrnaest poena postigao je Milt Palasio. Lejvor Kristofer Voren je postigao 19, dok je Damir Mulaomerović ubacio 18 poena za gostujući tim.

Partizan je u poslednjih godinu dana pobedio Cibonu pet puta, a poslednji put deklasirao je Zagrepčane pre samo tri dana.

Ovog puta Cibona je mnogo ozbiljnije počela meč i imala prednost u većem delu prvog poluvremena. Međutim, kada su košarkaši hrvatskog kluba stigli do maksimalnih plus sedam, probudio se Partizan.

Za 90 sekundi domaćin je napravio seriju 9-0, preuzeo prednost i do poluvremena imao pet razlike.

U trećoj četvrtini prednost Partizana je rasla, a nekoliko minuta pre kraja izgledalo je da Ciboni preti novi rekordni poraz.

Međutim, serija gostiju od 9-0 svela je prednost Partizana na šest poena, na ulasku u poslednji minut.

Tada se Vujoševićeva ekipa uozbiljila, vratila razliku na deset pogodaka i rutinski zabeležila novu pobedu.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je da se ekipa u ovom delu sezone najviše troši i da bi zato voleo da "crno-beli" do plasmana
na završni turnir Jadranske lige dodju u dve utakmice.

"Pobedili smo Cibonu u subotu, a dan kasnije igrali smo i sa Splitom i istrošili se. Bilo je vidljivo psihološko opterećenje kod nas, što je i razumljivo. Takođe smo bili i malo opušteni, što se videlo u odbrani", rekao je Vujošević.

Trener Partizana naveo je i da "ne bi voleo" da se ekipa ovako troši, ako je unapred određeno da će Zadar biti domaćin završnog turnira, što će biti poznato 1. aprila.

Šef stručnog štaba Cibone Ivan Sunara ocenio je da je Partizan zasluženo pobedio u tvrdoj utakmici.

"Bilo je očekivano tvrdo. Nažalost, ostali smo rezultatski 'kratki' u finišu. Napravićemo sve da u Zgarebu pobedimo i da se vidimo ponovo u subotu. Verujem da moja ekipa može to da ostvari", rekao je Sunara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: