Ferdinand kapiten Engleske

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 25.03.2008.

17:54

Default images

Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand biće u sredu kapiten reprezentacije Engleske na prijateljskoj utakmici sa Francuskom u Parizu. Ferdinand je dobio prednost u odnosu na Džona Terija, koji je posle odlaska Dejvida Bekama po završetku Svetskog prvenstva 2006. godine imenovan za trajnog kapitena "gordog Albiona". Teri je, ipak, propustio prvu Kapelovu utakmicu na funkciji trenera Engleske, koju je prošlog meseca završio pobedom nad Švajcarskom od 2:1.

Engleze je na tom meču predvodio kapiten Liverpula Stiven Džerard.

"Kapelo je potvrdio da će nastaviti sa praksom da na prijateljskim utakmicama rotira kapitene kako bi pronašao konačno rešenje za kvalifikacije", saopštio je u utorak Fudbalski savez Engleske.

Ferdinand će se na utakmici sa Francuskom 66. put pojaviti u dresu engleske reprezentacije.

Štoper Mančestera je propustio Evropsko prvenstvo 2004. godine zato što je služio osmomesečnu suspenziju zbog pozitivnog doping testa posle klupskog treninga.

Engleska se nije plasirala na ovogodišnje Evropskog prvenstvo.

Prvi protivnik engleske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 6. septembra biće Andora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: