Neizvestan nastup Toresa za Španiju

Izvor: MT

Utorak, 25.03.2008.

16:22

Default images

Španski fudbalski reprezentativac Fernando Tores mogao bi zbog povrede da propusti prijateljsku utakmicu koju će njegova reprezentacija igrati u sredu protiv ekipe svetskih prvaka Italije. Tores, koji je prošlog leta napustio Atletiko iz Madrida, postigao je za Liverpul 27 golova. Napadač Liverpula presedeo je prvi trening u ponedeljak zbog fizioterapije koja mu je rađena zbog povrede zgloba i rebara, koju je zaradio u utakmici protiv Mančester junajteda, koju je njegov tim izgubio 3:0.

U reprezentaciji Španije mnogo očekuju od Toresa na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. On je u poslednja dva meseca za reprezentaciju postigao dva gola, ukupno 15 u 46 mečeva.

"Neverovatno je sazreo do sada. Španija će imati najviše koristi od njegovog napretka", rekao je golman Iker Kasiljes za špansku "Marku".

Španija je u Elčeu odigrala četiri utakmice i nikada nije izgubila. Igrali su 13 puta protiv aktuelnih svetskih šampiona, ali samo jednom su uspeli da pobede i to reprezentaciju Francuske 2001. godine.

Karlos Marčena priključio se reprezentaciji u ponedeljak, dan nakon utakmice sa Real Madridom koju je njegova Valensija dobila 3:2. Na toj utakmici je zbog udarca u glavu bio zamenjen i nije trenirao.

Fudbaler Hetafea Ruben De La Red, Alvaro Arbeola iz Liverpula i Fernando Navaro iz Majorke, očekuju prve nastupe za nacionalni tim. U A selekciju se vraća fudbaler Barselone Karles Pujol, koji je propustio utkmicu protiv Francuske prošlog meseca, koju je Španija dobila 1:0.

Selektor Španije Luis Aragones za utakmicu protiv Italije nije pozvao fudbalera Barselone Bojana Krkića, koji će danas igrati za reprezentaciju igrača mlađih od 23 godine protiv Kazahstana. Krkić je u Barseloninoj pobedi nad Valjdolidom u nedelju postigao dva gola.

Najbolji strelac svih vremena španske reprezentacije - Raul, izostavljen je sa Aragonesovog spiska. Kapiten Reala je na 102 utakmice postigao 44 gola.

Selektor reprezentacije Italije Roberto Donadoni nije pozvao Alesandra Del Pjera u tim. Del Pjero je za reprezentaciju postigao 27 golova iz 85 mečeva. Umesto njega u napadu će igrati Jakinta, dok se u tim vraćaju igrači Juventusa - golman Đanluiđi Bufon i Mauro Kamoranezi.

"Ovo će za obe ekipe biti dobro zagrevanje pred Evropsko prvenstvo", rekao je Bufon.

Na Evropskom prvenstvu Italija će igrati u Grupi C sa selekcijama Francuske, Holandije i Rumunije, dok se Španija nalazi u grupi D sa Švedskom, Rusijom i aktuelnim evropskim prvačima ekipom Grčke.

U međusobnim duelima ove dve reprezentacije Italija vodi 9:7. Nerešeno su odigrali 10 puta. Njihova posledna utakmica koja je igrana u Đenovi 2004. godine završena je rezultatom 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: